In strijd tegen eenzaamheid.
In strijd tegen eenzaamheid. (Foto: Present)
Coronavirus

'Met WhatsApp groep samen voor iemand zorgen'

Doetinchem - Door het coronavirus zijn er verregaande maatregelen genomen die een grote impact hebben op het dagelijks leven van ons allemaal, maar in het bijzonder van kwetsbare mensen. Daarom blijft Present Doetinchem ook nu groepen vrijwilligers verbinden met kwetsbare mensen. Niet op onze gebruikelijke manier ‘achter de voordeur’, maar een ontmoeting en hulp zonder fysiek contact.

Present Doetinchem wil kleine groepen vrijwilligers (2 à 3 personen) verbinden met mensen die extra hulp kunnen gebruiken. "We doen dit net als altijd samen met hulpverleners, omdat zij weten wie wel wat extra aandacht en ondersteuning kan gebruiken. Bijvoorbeeld ouderen, mensen met een lichamelijk, verstandelijke, psychische beperking en/of chronische ziekte, mensen die de taal niet goed spreken of digitaal niet zo vaardig zijn."

De groep houdt vervolgens vooral telefonisch en online contact, bezorgt een bloemetje, stuurt een leuke tekening of kaart, maakt een videoboodschap, enzovoort. Het is niet de bedoeling om fysiek contact met elkaar te hebben. De vrijwilligers kunnen zelf via WhatsApp met elkaar en met Present afstemmen. Bij het onderhouden van het contact dienen de richtlijnen van het RIVM te worden gevolgd.

Voor meer informatie: info@presentdoetinchem.nl of 06-48608993 en kijk online.

www.presentdoetinchem.nl

Meer berichten