Duo Nootmuskaat in de 'Hoopensteeg', het kleinste podium van Nederland. Dit jaar wordt het korenfestival verplaatst. (foto: Roel Kleinpenning)
Duo Nootmuskaat in de 'Hoopensteeg', het kleinste podium van Nederland. Dit jaar wordt het korenfestival verplaatst. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Coronavirus

Koningsnacht en kindervrijmarkt afgelast vanwege coronacrisis

Doetinchem - Op maandagavond 23 maart heeft de Nederlandse overheid verdergaande maatregelen afgekondigd waarmee passanten- en bezoekersstromen verder gereguleerd dienen te worden. Deze maatregelen raken alle (binnenstad)ondernemers in Doetinchem, maar ook de verschillende evenementen die in de binnenstad zouden plaatsvinden.

Gezien de verkondigde maatregelen en de veiligheid van de bezoekers, hebben de verschillende organisatoren, in samenspraak met het Binnenstadbedrijf Doetinchem, besloten om de volgende evenementen af te gelasten dan wel te verplaatsen:

26/ 27 april: Koningsnacht, -dag en de kindervrijmarkt

4/ 5 mei: Vrijheidsfestival in het Mark Tennant plantsoen

11 t/m 15 mei: Avondvierdaagse voor de jeugd

20 t/m 23 mei: Achterhoekse Wandelvierdaagse

23/ 24 mei: Korenfestival wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum.

29 mei/ 1 juni: Achterland gaat in zijn huidige vorm niet door, maar de organisatie werkt aan een ludiek alternatief.

30 mei: Fiat 500 Club.

Tijdens de periode tot 1 juni zal er op de laatste zondag van de maand wel een koopzondag zijn. Niet alle winkeliers in de binnenstad van Doetinchem zijn deze dag geopend. Kijk daarom voor de meeste actuele informatie over openingsdagen en -tijden op hun websites en social kanalen. Alle winkels treffen natuurlijk gepaste veiligheids- en gezondheidsmaatregelen voor hun klanten en personeel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden