Coronavirus

Hospice Sravana voorlopig aangepast open

Doetinchem – Het hospice Sravana aan Groot Hagen 2, blijft voorlopig in aangepaste vorm open. “Dankzij de extra ondersteuning die het verpleegkundig team van Sensire ons biedt, kunnen we voorlopig open blijven”, aldus Heleen Klumper, algemeen coördinator van Sravana. “Samen met de groep vrijwilligers die op dit moment nog inzetbaar is, kunnen we in deze periode zorg verlenen aan maximaal drie gasten. Om doorstroming te houden nemen we gasten op met een levensverwachting van vier tot zes weken, in plaats van drie maanden. Wij zijn blij dat wij op deze manier, samen met onze vrijwilligers en Sensire, een bijdrage kunnen blijven leveren aan de ondersteuning van mensen die onze zorg hard nodig hebben.”

Heleen Klumper geeft aan dat het van groot belang is dat het hospice coronavrij blijft. “We nemen daarom geen corona-patiënten op of van corona verdachte patiënten. Ook patiënten uit zorginstellingen worden niet opgenomen. Wij richten ons in deze tijd op mensen met een korte levensverwachting die geen complexe zorg nodig hebben en die thuis geen of onvoldoende opvang hebben. De intake die altijd vooraf gaat aan een opname doen we uit voorzorg voorlopig telefonisch.”

Naast deze voorzorgsmaatregelen beperkt Sravana het toelaten van bezoek. “Alleen directe familie of naasten en maximaal twee personen per dag kunnen op bezoek komen.” De medewerkers van het hospice werken volgens de richtlijnen van het RIVM en nemen volgens protocol alle hygiënische voorzorgmaatregelen in acht.

Voor de ondersteuning aan mensen die thuis sterven, ligt de situatie anders. “Helaas kunnen we die ondersteuning nu tijdelijk niet bieden. Zodra de omstandigheden wijzigen, passen wij uiteraard ons beleid daarop aan. Op onze website www.sravana.info is alle informatie te vinden over de werkwijze van Sravana in deze ingewikkelde tijd.”

Meer berichten