Telefoon.
Telefoon. (Foto: Pixabay)
Coronavirus

Inloophuis Oude IJssel ondersteunt telefonisch

Doetinchem - “Mensen die met kanker te maken hebben, kunnen in deze ingewikkelde periode extra behoefte hebben aan ondersteuning. Even een luisterend oor, een bemoedigend woord, een lotgenoten contact of een afleidende activiteit. En juist nu zijn wij als Inloophuis noodgedwongen gesloten. Dat wij ons uiterste best doen om manieren te zoeken om toch ondersteuning te kunnen bieden, mag duidelijk zijn”, aldus Henk Wubbels, voorzitter van de Stichting Inloophuis Oude IJssel.

Het Inloophuis richt zich op mensen die met kanker te maken hebben. Zelf, of in hun directe omgeving. “Wij bieden psychosociale hulp, geen medische hulp”, verduidelijkt Wubbels. “Bij ons komen mensen die ondersteuning nodig hebben om verder te gaan. Kanker zet je wereld op z’n kop en wij proberen op verschillende manieren te helpen om die wereld weer op z’n pootjes te krijgen.”

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het Inloophuis Oude IJssel voorlopig gesloten. “We weten op dit moment niet hoe lang deze situatie nog gaat duren. Onze gastvrouwen/-heren proberen daarom telefonisch contact te houden met de gasten. Daarnaast kunnen mensen ook zelf het initiatief nemen om ons te bellen of te mailen. Op onze website: www.inloophuisoudeijssel.nl staat hoe wij bereikbaar zijn. Wij willen mensen die met kanker te maken hebben de mogelijkheid bieden om te praten met een van onze geschoolde vrijwilligers. Want praten helpt, zoals de deskundigen ons steeds laten weten. En al moeten we dan al onze activiteiten voorlopig stilleggen, een luisterend oor bieden kunnen we gelukkig nog wel.”

Bestuur en management van het Inloophuis Oude IJssel volgen de ontwikkelingen rondom het virus op de voet. “We houden goed contact met onze vrijwilligers en proberen zo goed mogelijk in te spelen op de wensen en behoeften van onze gasten. Zodra de situatie het toelaat, zullen wij onze deuren weer openen. Het is helaas onduidelijk hoe lang dat nog op zich laat wachten.”

Meer berichten