Charles Droste.
Charles Droste. (Foto: )
Coronavirus

Schouwburg Amphion zet in op 1 juni open

Doetinchem - In deze tijd van de coronacrisis heeft ook de Doetinchemse schouwburg het zwaar te verduren. Alle voorstellingen van 12 maart tot 1 juni 2020 zijn geannuleerd. Directeur Charles Droste is na een flinke puzzel klaar voor de heropening op 1 juni 2020.

Charles Droste: “Het theatervak behoort natuurlijk niet tot de sector van vitale en essentiële beroepen en we kijken met veel respect naar alle medewerkers in de zorg en alle andere noodzakelijke beroepen in deze coronatijd. Wij willen in deze turbulente periode onze gasten laten weten dat ze onverminderd belangrijk voor ons zijn en wij willen ze graag op de hoogte stellen van de maatregelen die Amphion neemt.”


Het is een onzekere tijd en toch zet Amphion erop in om in juni weer open te kunnen. Droste: “Op dit moment hebben we alle –door de crisis geannuleerde- voorstellingen zoveel mogelijk verplaatst naar juni, juli en de maand september. Natuurlijk hopen we, dat we vanaf 1 juni weer open mogen. We stellen onze bezoekers zo snel mogelijk op de hoogte van alle nieuwe speeldata. Mochten we te horen krijgen dat we op 1 juni toch niet open mogen gaan, dan moeten we helaas veel voorstellingen definitief annuleren, omdat het volgende seizoen al boordevol zit.”

Het nieuwe seizoen zal door alle vertragingen later dan gewoonlijk gelanceerd worden. De theaterbrochure komt pas eind augustus uit in plaats van in mei. Droste: “We hopen dat iedereen straks onze verplaatste voorstellingen gewoon komt bezoeken. Met hun komst worden de artiesten en al hun medewerkers die ook zo hard geraakt worden door deze crisis gesteund. Natuurlijk steunt men ook direct onze schouwburg. Want ook al is de theaterbranche in deze crisis maar bijzaak, we zijn wel de leukste bijzaak en we hebben ons publiek nu harder nodig dan ooit om in de toekomst overeind te blijven.”

Voor vragen is de kassa bereikbaar per mail: kassa@amphion.nl.

www.amphion.nl

Meer berichten