Foto:
Coronavirus

KISS tribute geeft tóch een concert

DOETINCHEM – In tijden van de lockdown toch naar een concert? Op 18 april is dat een mogelijkheid voor iedereen met een internetverbinding. De Nederlandse KISS tributeband KISSterious heeft een oplossing gevonden om een optreden te verzorgen en publiek te vermaken op een manier die voor iedereen veilig is. Gratis, maar wel met het verzoek je lokale café of podium te steunen.

De leden van de band KISSterious hebben de koppen bij elkaar gestoken middels videobellen, om te brainstormen over een wijze waarop ze iets voor de maatschappij kunnen betekenen in deze tijden van thuisblijven. “Om ons heen zien we allerlei mooie acties ontstaan, van mensen die ouderen bijstaan of het onderwijs ondersteunen. Maar in tijden van crisis hebben veel mensen behoefte aan muziek. Zo zijn we gaan denken hoe wij iets voor de thuisblijvers konden betekenen”, vertelt bassist Erik Schut, die de rol van Gene Simmons op zich neemt.

Een concert beleven vanaf de bank

De uitdaging was: hoe realiseer je een concert voor mensen thuis op de bank? Om daarop een antwoord te krijgen, heeft de band het audiovisuele bedrijf T3 Live ingeschakeld. Eigenaar Pim Heutink was direct enthousiast. “Muziekliefhebbers zijn het liefste de hele dagen bezig met muziek. Door het coronavirus ligt ook ons bedrijf stil en een mooi initiatief als deze, met alle goede bedoelingen, daar werk je dan graag aan mee.”

In de bedrijfshal van T3 Live wordt een podium gebouwd, compleet met lichten, vlammen en speciale KISS acts. Met maar liefst drie verschillende camera’s vanuit allerlei hoeken wordt het concert live gestreamd via internet. Uiteraard alles met inachtneming van de RIVM voorschriften, dus ook op het podium wordt er voor voldoende afstand gezorgd tussen de muzikanten, met ieders een eigen vak.

Horeca helpen

Het concert van KISSterious bekijken is volledig gratis en kan op zaterdagavond 18 april via de site van T3 Live. Toch vraagt KISSterious wel om een tegenprestatie. Horecagelegenheden zijn momenteel verplicht de deuren gesloten te houden. Hierdoor lopen zij inkomsten mis. “Cafés en podia zorgen ervoor dat je als band je kunsten kan vertonen en dat je daarmee je onkosten kan vergoeden. Nu hopen we iets te kunnen doen voor deze platformen door mensen op te roepen de lokale cafés en podia te helpen,” legt Schut uit. “Je kan bijvoorbeeld een donatie doen aan, of tegoedbonnen kopen bij de horeca naar jouw keuze. Als mensen ervoor kiezen een donatie te doen aan verzorgingstehuizen of iets dergelijks, is dat natuurlijk ook prima!”

Dat alle bezoekers hier gehoor aan zullen geven is volgens Schut een droom. “Dat zal helaas niet zo zijn. Maar als we het bewustzijn kunnen creëren dat zonder deze platformen bands niet kunnen optreden ben je al wel een eind op weg. En daarnaast is ons doel ook om thuisblijvers te vermaken.” Het concert van KISSterious wordt op 18 april om 20:00 uur uitgezonden via de facebook van de band.

Meer berichten