Kaya (21) uit Doetinchem maakt kans op een Young Impact Award

Kaya (21) uit Doetinchem maakt kans op een Young Impact Award

Doetinchem - Dit jaar worden voor de vierde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die zich inzetten om een positief verschil te maken voor een ander of de wereld. Kaya van den Dikkenberg uit Doetinchem is één van de genomineerden.

In totaal zijn er in Nederland 18 initiatieven genomineerd in zes verschillende categorieën. Dit jaar is er een extra categorie ‘Coronahulp’, waarbij jongeren worden beloond die voor verbinding zorgen tijdens de coronacrisis. De Young Impact Awards zijn onderdeel van Young Impact, één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijke betrokkenheid in Nederland.

De verhalen van de 18 initiatieven inspireren enorm. Kaya (21) wil de impact van pesten laten zien. Daarom organiseerde zij al twee keer een actie op Valentijnsdag, waar bij ‘liefdesbrieven’ werden ingezet als wapen tegen pesten. In de liefdesbrieven van Kaya stonden namelijk geen lieve woorden, maar pestverhalen van haarzelf en andere jongeren. Met deze actie wil Kaya aandacht vragen voor mentale problemen die veroorzaakt worden door pesten.

Vanaf nu tot 15 mei kan er gestemd worden op alle genomineerden via www.youngimpact.nl/awards

George Maduro Prijs

De Young Impact Awards worden uitgereikt in zes categorieën: Education, Environment, Community, Health, Creativity en Coronahulp. De zes winnaars maken vervolgens ook nog kans op de George Maduro Prijs, dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos voor de maatschappij inzet, naar het verhaal van oorlogsheld George Maduro. Patrick Anthonissen, directeur Young Impact: “Met deze prijs willen Young Impact en Madurodam jongeren inspireren om in de voetsporen van deze held te treden. Want door er als jongere óók op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.” De uitreikingen van de Young Impact Awards en George Maduro Prijs zullen onderdeel zijn van Young Impact Helpt op 15 mei.

Meer berichten