Labyrint lopen


Labyrint voor Slangenburgse kerk
Labyrint voor Slangenburgse kerk (Foto: Helma van Loon)

Labyrint lopen

DOETINCHEM - Even op de fiets om een luchtje te scheppen is er wellicht behoefte aan een reisdoel. Dat zou het labyrint voor de Slangenburgse kerk kunnen zijn.

Aan de IJzevoordeseweg 35 staat dit pittoreske, bijna 90 jaar oude kerkje aan de rand van het bos. Alle activiteiten die normaal gesproken rond en in het gebouw worden georganiseerd, zoals de meditatieve wandelingen op vrijdag, zijn in verband met de coronamaatregelen afgelast.

Maar het labyrint is voor iedere voorbijganger toegankelijk. In tegenstelling tot in een doolhof kun je in een labyrint niet verdwalen. Je kunt de weg die voor je ligt en naar een centrum voert eenvoudigweg volgen en na het bereiken van het centrum andersom teruglopen.

De weg door het labyrint is te vergelijken met je levensweg. Voor veel mensen is het lopen van het labyrint een bijzondere ervaring, waarbij je nieuwe inzichten krijgt. Anderen vinden het gewoonweg een aardige onderbreking van de fietstocht of wandeling. Op het bord aan de muur van de kerk zijn aanwijzingen voor het gebruik van het labyrint te vinden. Bij de deur hangen briefjes met een bemoedigende tekst voor onderweg, die meegenomen mogen worden.

www.spoorzoekenslangenburg.nl

Meer berichten