Gruitpoort Filmaanbod ook thuis te bekijken


Fragment uit de film 'Parasite'.
Fragment uit de film 'Parasite'. (Foto: )
Coronavirus

Gruitpoort Filmaanbod ook thuis te bekijken

Doetinchem - Filmhuisfilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Gruitpoort biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan.

Ze zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 34 Nederlandse filmtheaters. Er staan typische filmtheaterfilms op die niet bij reguliere aanbieders te vinden zijn. Met een paar muisklikken heb je de film op je computer, tablet of tv. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: 8,50 euro. Je ziet zo niet alleen de allernieuwste filmhuisfilms, je steunt ook de Gruitpoort, want een gedeelte van het filmkaartje gaat naar de Doetinchemse cultuurinstelling.

Programmeur John von der linden: “Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen vanuit het RIVM zijn wij genoodzaakt alle filmvoorstellingen in onze zalen tot en met 1 juni af te gelasten. Via Picl bieden we onze bezoekers toch de mogelijkheid om onze films te zien: Gruitpoort maar dan thuis. Ook als we weer open zijn, blijft deze online zaal een belangrijke aanvulling. Het overkomt onze vaste gasten wel eens dat ze een film graag willen zien maar dat die uit roulatie is voordat ze in de gelegenheid zijn naar de stad te gaan. Op deze manier bieden wij hen de mogelijkheid om deze filmpareltjes ook thuis te kijken.”

Picl is te vinden via de website van Gruitpoort en via picl.nl.

Meer berichten