Coronavirus


Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

Coronavirus

Ben Beijer bekijkt 't anders

Rare Koningsdag zonder feestelijkheden, kinderspelen of vrijmarkt om gezelschapsspellen te scoren voor de komende tijd.

Vooral de vrijmarkt voor de jeugd is prachtig om te zien. Kinderen die in het begin enthousiast hun waren aanprijzen, maar in de loop van de morgen de eigen winkel overdragen aan hun ouders, die blij zijn dat er eindelijk meer plaats in huis komt voor… ander speelgoed. De jeugd kijkt intussen rond waar ze het (nog niet) verdiende geld aan zullen besteden.

Veel mensen, koningsgezind of niet, zullen de koningsavond gemist hebben in de altijd gezellige binnenstad met veel muziek en volle terrassen. Voor het eerst ook geen gratis muziek/zangavond in Amphion met Fanfare D.E.S., Sabine Elfers en Mooi Koor Man.

Rare tijden, hoor je mensen zeggen, toch hebben de meesten begrip voor de maatregelen. Wij missen de sociale contacten, het knuffelen van de (klein)kinderen, maar ook het bakje koffie met buren of vrienden, samen uit eten, een terrasje pakken de repetitieavond van koor orkest of sport.

Gelukkig mogen de basisschoolleerlingen straks weer naar school en sport. Zij blijken gelukkig niet ‘echt’ ziek te worden, of het virus te verspreiden, waardoor ze de noodzaak van binnen blijven niet ervaren.

Er zijn extra lichtpuntjes omdat mensen meer voor elkaar willen doen, al vinden wij dat in Twente en de Achterhoek vanzelfsprekend als Naobers. Mooi voorbeeld gezien op TV Oost. Er werd een oproep gedaan voor vrijwilligers in het dorp Enter. De toeloop aan vrijwilligers was enorm. Een paar uur na de oproep hadden zich al 50 mensen aangeboden. Vanaf een jongen van 16 tot een man van 75 die zei: ‘ik ben fit, laat maar weten wat ik kan doen'. Complete gezinnen lieten weten graag de handen uit de mouwen te steken. Alleen…. er is nog geen hulpvraag binnengekomen.

Wij kunnen ons gelukkig prijzen in een regio te leven waar het normaal is om aan onze Naobers te denken, met of zonder coronavirus.

Goed gaon.

Meer berichten