Inloophuis in actie
Coronavirus

Inloophuis in actie

Doetinchem – “De coronacrisis brengt serieuze zorgen om het voortbestaan van het Inloophuis Oude IJssel. Activiteiten en evenementen die voor dit jaar ten gunste van het Inloophuis op de planning stonden, zijn komen te vervallen. Dat betekent dat wij dit jaar een inkomstenderving hebben van ruim 30.000 euro. Omdat wij, behoudens een eenmalige startsubsidie, geen ondersteuning van de overheid ontvangen wordt het voor ons extra moeilijk. Om het voortbestaan van het Inloophuis veilig te stellen, kunnen we niet anders dan nu in actie komen”, aldus Henk Wubbels, voorzitter van de Stichting Inloophuis Oude IJssel.

Het Inloophuis Oude IJssel biedt psychosociale oncologische ondersteuning. “Dat is zorg die in beeld komt na de medische zorg”, zegt Felix van Lammeren, coach binnen het Inloophuis. Als geen ander weet Van Lammeren, voorheen oncologisch chirurg in het Slingeland Ziekenhuis, hoe belangrijk nazorg is voor mensen die met kanker te maken hebben. “Pas als de medische behandelingen zijn afgerond, wordt de ziekte verwerkt. Dat kan gepaard gaan met angst, vermoeidheid en onzekerheid, maar ook met problemen op het werk of in het gezin. Dan is nazorg nodig. En dat biedt het Inloophuis. Van een luisterend oor; een advies; een lotgenotencontact tot een afleidende activiteit.”

Het Inloophuis draait met alleen vrijwilligers en bestaat dit jaar vijf jaar. “In die vijf jaar is het belang van de ondersteuning zoals het Inloophuis die biedt, duidelijk geworden”, geven beide heren aan. “Afgelopen jaar hebben we ruim 1.600 gastenbezoeken gehad. Allemaal mensen die worstelen met kanker en die aandacht en nazorg nodig hebben. Die mensen kunnen en willen wij niet loslaten. Daarom komen wij nu in actie en knokken we voor het voortbestaan van het Inloophuis. Vijf jaar psychosociale oncologische ondersteuning in deze regio laten wij niet verloren gaan.”

Wubbels en Van Lammeren roepen iedereen op om mee te doen om het voortbestaan van het Inloophuis veilig te stellen. “Wij slaan nu even hard op de trom. Steun ons en wordt donateur. Al voor 25 euro kun je meehelpen om het Inloophuis in stand te houden. Doe mee, meld je aan via de website: www.inloophuisoudeijssel.nl/doneer of mail naar info@inloophuisoudeijssel.nl. Met kanker kunnen we allemaal te maken krijgen en wat is het dan fijn dat er in deze regio een goed Inloophuis is.”

Meer berichten