Achterhoekse kindercoaches bij gratis telefoonlijn voor ouders en opvoeders
Coronavirus

Achterhoekse kindercoaches bij gratis telefoonlijn voor ouders en opvoeders

DOETINCHEM - Coaches van beroepsvereniging Het Kindercoachgilde openen een gratis telefoonlijn voor ouders en opvoeders. Ook nu de scholen weer opengaan, is er behoefte aan een luisterend oor tijdens de corona crisis.

De nodige maatregelen die zijn opgelegd in strijd tegen het Covid 19 virus, hebben gezinnen in uitzonderlijke situaties gebracht. Veel ouders werken thuis, anderen werken in vitale beroepen en de druk met alle gezinsleden in huis kan hoog zijn. In gezinnen waar relaties al niet lekker liepen kunnen de scheuren dieper worden. Daar waar een ouder alleen staat voor de zorg voor de kinderen kan de belasting hoger worden ervaren. Ouders met een (aankomende) burn-out hebben niet noodzakelijke ruimte voor rust en herstel. En wat te denken van gezinnen waarin een kind of ouder met een beperking of ziekte aanwezig is? De balans en structuur in het gezin wordt erg verstoord, of er is juist het verdriet omdat het gezinslid niet bezocht kan worden.

Aandacht voor ouders

Vaak vinden de innerlijke frustraties en zorgen een uitweg via hoog oplopende emoties die op kinderen worden geprojecteerd. De beroepsvereniging heeft het initiatief genomen om met kinder- en opvoederscoaches tijd en aandacht te geven aan ouders die stoom af willen blazen, te sparren of gewoon even te praten. Het aantal coaches dat dit belangeloos doet groeit dagelijks en is per provincie ingedeeld.

Geen tips en trucs, wel een luisterend oor

“We geven geen ongevraagde adviezen, maar luisteren gewoon. We stellen vragen waardoor ouders hopelijk weer verder kunnen. We denken met ouders mee en supporten hen op een zodanige manier dat zij zélf een oplossing vinden, mocht dit nodig zijn”, zo leggen Marieke Bluemer van Marieke Coacht Kindercoaching uit Silvolde en Ria Thuis Wittenhorst van Volg je Hart Kindercoaching uit Wehl uit.

Altijd een kindercoach in de buurt

Via www.kindercoachgilde.nl/voor-ouders zijn per provincie coaches te vinden. De coaches zijn op verschillende tijdstippen in de week telefonisch bereikbaar. Achter de coaches staat een team van mentoren. Professionaliteit en privacy zijn daardoor gegarandeerd.

Meer berichten