Balkon Gym voor ouderen
Coronavirus

Balkon Gym voor ouderen

Doetinchem - Sinds een aantal weken heeft Sportservice Doetinchem ‘Balkon Gym’ geïntroduceerd binnen de gemeente Doetinchem. Op het moment moeten ook de senioren nog helaas zoveel mogelijk thuis blijven vanwege de coronamaatregelen, waardoor voldoende bewegen erg lastig is. Om in deze onzekere tijd extra beweging te initiëren is ‘Balkon Gym’ in het leven geroepen. Samen bewegen vanaf het balkon, de galerij of het terras, zowel staand als zittend.

Op de woensdagmiddag vindt er om 14:30 uur een wekelijks beweegmoment plaats bij het Hof van Cambridge (Dichtershof). Op de klanken van goed verstaanbare muziek uit vervlogen tijden wordt de warming-up ingezet door buurtsportcoach Ans. Circa 40 buurtbewoners doen wekelijks mee vanaf het balkon of de galerij. Uiteraard dient men zich hierbij aan de 1.5 meter afstand te houden. De kernactiviteiten worden uitgevoerd met materiaal dat thuis voor handen ligt. Denk hierbij aan een theedoek, een wandelstok of paraplu, flesjes water, et cetera. Iedere week krijgen de buurtbewoners een uitnodigingsbrief in de brievenbus waar alle benodigde informatie op staat.

Op de donderdagmiddag is er een mooie samenwerking ontstaan tussen Sportservice Doetinchem en Medi Fit Doetinchem. De buurtsportcoaches en fysiotherapeuten hebben donderdag 7 mei jongstleden een eerste balkonsessie verzorgd voor bewoners van zorgcentrum Croonemate en buurtbewoners uit de omliggende appartementencomplexen. Ruim 50 (buurt)bewoners hebben meegedaan. Een sfeerimpressie hiervan staat op de Facebookpagina van Sportservice Doetinchem.

De komende weken worden er nog meer balkonsessies aan het programma worden toegevoegd.

Heeft u ook interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met buurtsportcoach Rob Wentink via r.wentink@sportservicedoetinchem.nl of via 06-28246158.

Meer berichten