Een mooier en socialer Doetinchem door inzet vrijwilligers


Eerste bijeenkomst Meet&Connect Junior in 2019
Eerste bijeenkomst Meet&Connect Junior in 2019 (Foto: Giovanni Tunzi)

Een mooier en socialer Doetinchem door inzet vrijwilligers

Doetinchem - Ruim 900 vrijwilligers hebben zich in 2019 via Present ingezet voor een mede-Doetinchemmer, die wel wat extra hulp of aandacht kon gebruiken. Bijvoorbeeld bij het verven, sausen of leggen van een vloer in huis, het opknappen van de tuin of door samen iets leuks te ondernemen.

Ze besteedden samen ruim 4.500 uren aan het vrijwilligerswerk. In totaal ging het om 130 projecten en trajecten die zijn uitgevoerd. Present Doetinchem beleefde in 2019 haar eerste lustrum. "We zijn trots dat we al vijf jaar samen met alle vrijwilligers en deelnemers Doetinchem een stukje mooier en socialer maken."

Nieuw in 2019 waren de projecten Meet&Connect junior, Klets&Koek en de Sint&Piet Presentmarkt. Bij Meet&Connect Junior trokken leerlingen van de Internationale Schakelklas en leerlingen van het Zone-college vier maanden met elkaar op. Ze maakten kennis met elkaar en gingen samen aan de slag bij Presentprojecten. Ze knapten tuinen op en organiseerden leuke activiteiten voor bewoners van zorgcentra. Klets&Koek is een multiculturele vrouwenochtend die een keer per maand op dinsdag werd georganiseerd bij Blend. Statushouders vrouwen en Nederlandse vrouwen ontmoeten hier elkaar en leren elkaar en elkaars cultuur beter kennen. Daarnaast leren de statushouders beter Nederlands spreken.

Sint & Piet markt

In december 2019 werd voor het eerst de Sint&Piet Presentmarkt georganiseerd. Hiervoor konden mensen speelgoed doneren voor kinderen die in armoede leven. Hun ouders konden tijdens de Sint&Piet Presentmarkt cadeaus uitzoeken voor hun kinderen. Ruim 130 kinderen werden dankzij deze actie verrast met leuke cadeaus.

Om al deze projecten te realiseren werkt Present samen met diverse maatschappelijke en/of hulpverlenende organisaties. Present kan haar werk in Doetinchem blijven doen door bijdragen van diverse fondsen, de gemeente Doetinchem, Sité Woondiensten, bedrijven, scholen en kerken.

Wil je nog meer weten over het werk van Present en de impact van het werk van de vrijwilligers op de samenleving, lees dan het jaarverslag 2019 op www.presentdoetinchem.nl.

Meer berichten