Help het museum in de buurt te heropenen


Erfgoedvrijwilliger aan het werk
Erfgoedvrijwilliger aan het werk (Foto: EDWINVANDEGRAAF)

Help het museum in de buurt te heropenen

Doetinchem - Om op 1 juni weer verantwoord en veilig open te kunnen hebben Gelderse musea hulp nodig van inwoners. De website Erfgoedvrijwilliger.nl doet een beroep op mensen die zich in coronatijd willen inzetten voor een museum of monument in hun dorp of stad. Ook het project 'Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek' staat op de website.

De heropening van veel Gelderse musea en monumenten is afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Een grote groep vrijwilligers is achter de schermen al hard aan het werk om alles voor te bereiden. Tegelijkertijd zijn er vrijwilligers die hun werkzaamheden voorlopig niet kunnen hervatten, vanwege een kwetsbare gezondheid, leeftijd, zorgtaken of andere omstandigheden. Het risico bestaat daardoor dat verschillende musea en monumenten in Gelderland dicht moeten blijven. 

Toch open dankzij hulp

Erfgoed Gelderland doet via de website Erfgoedvrijwilliger.nl een beroep op Gelderlanders om de musea en monumenten in hun woonplaats bij te staan. Door (tijdelijk) in te springen als erfgoedvrijwilliger, kan een museum of monument toch open gaan en blijven. Voor een aantal van hen kan dit net het verschil maken.

Hoe kunnen inwoners helpen?

Geïnteresseerde inwoners kunnen via erfgoedvrijwilliger.nl/vacature/help-het-museum-in-de-buurt-te-heropenen/ aangeven dat zij zich willen inzetten en in welk gebied. Erfgoed Gelderland brengt de geïnteresseerde vervolgens in contact met een museum of monument in de buurt. Mensen die een bijdrage willen geven, kunnen ook zelf op zoek naar een passende vrijwilligersvacature via erfgoedvrijwilliger.nl/vacatures.

Meer berichten