THUUS. Een nieuw Achterhoeks vogelhuisje


THUUS. Hét Achterhoekse vogelhuisje
THUUS. Hét Achterhoekse vogelhuisje (Foto: Caroline Smeets)

THUUS. Een nieuw Achterhoeks vogelhuisje

Doetinchem - Op advies van haar ambassadeur Gijs Jolink heeft Cadeaus met een Missie uit Doetinchem samen met het houtteam van Houtgenoten een vogelhuisje speciaal voor de Achterhoek ontworpen. Het luxe vogelhuisje met de Achterhoekse vlag en de tekst ‘thuus’ is geschikt voor mezen en mussen. De nestkast is behandeld met ecologische, grijze olie. Om de nestkast schoon te maken, kan eenvoudig het dakje eraf worden gehaald.

Vroege vogels zullen waarschijnlijk pas volgend voorjaar gebruik maken van het huisje, maar voor latere vogels en voor jezelf is het huisje het hele jaar geschikt. Daarom is THUUS. het hele jaar door te bestellen via de website cadeausmeteenmissie.nl en te koop bij haar verkooppunten.

Het vogelhuisje is ontstaan om de natuur meer te ondersteunen en tegelijkertijd de trots van de Achterhoek te laten zien. Dit huisje kan ook goed opgehangen worden in eiken om bij te dragen aan het eikenprocessierupsprobleem. Rondom de THUUS. huisjes die er nu hangen, is er al veel drukte. Het plan is dat er uiteindelijk een serie van diverse huisjes voor onder andere bijen, insecten en hommels komen. Al deze beestjes kunnen namelijk wel wat extra onderdak en hulp gebruiken.

De missie van Caroline Smeets, eigenaar van Cadeaus met een Missie, is de makers zinvol en nuttig werk laten doen. De makers weten hierdoor dat hun werk op de juiste plek terechtkomt en niet in een voorraadkast belandt. “Want ook al ben je trager dan gemiddeld, werkt je lichaam niet helemaal mee of zijn teveel prikkels te vermoeiend ook dan kun je mooie producten maken van goede kwaliteit”, aldus Caroline. Bij Houtgenoten bieden vader en dochter een gevarieerde werk- en leerplek aan voor mensen met allerlei achtergronden. Door samen te kijken naar wat de trotse maker kan en op welk gebied er ontwikkeling is, kunnen de makers groeien en levert iedereen een bijdrage aan het product.

Kijk voor meer informatie op cadeausmeteenmissie.nl.

Meer berichten