Week van de Schildklier dit jaar digitaal!


week van de schildklier
week van de schildklier (Foto: pr SON)

Week van de Schildklier dit jaar digitaal!

Regio - Van 25 tot en met 29 mei vindt de Week van de Schildklier plaats. Schildklier Organisatie Nederland (SON) organiseert normaal informatiestands en -bijeenkomsten in de ziekenhuizen in de buurt. Dit jaar biedt SON op maandag 25 mei vanaf 11.00 uur een gratis webinar over ‘optimaal instellen’. Voor iedereen die geen of een slecht werkende schildklier heeft. Daarnaast is er op 26 en 27 mei online jongerencontact en kunt u de hele week terecht bij de Schildkliertelefoon om uw ervaringen te delen en vragen te stellen (085 300 1800).

Instellen op schildklierhormoon luistert nauw
Een aanzienlijk deel van de schildklierpatiënten houdt (ernstige) klachten. Verfijnen van de dosering van de medicijnen kan een wereld van verschil maken voor de kwaliteit van leven. Het proces luistert dus nauw en vraagt inzicht van de patiënt. Tijdens het webinar gaat dr. Charlotte van Noord, internist-endocrinoloog in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, in op het proces van instellen op schildkliermedicatie en hoe je tot een optimaal resultaat kunt komen. Webinardeelnemers kunnen vooraf en tijdens het webinar vragen insturen en ontvangen de digitale folder ‘Optimaal instellen’.

Aanmelden voor het gratis webinar en online jongerencontact kan vanaf nu via de website van SON www.schildklier.nl. Daar vindt u ook de extra openingstijden van de schildkliertelefoon.

Meer berichten