Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Goede doel

Mensen zijn in deze coronatijd meer in touw met creatieve ideeën en goede doelen dan voorheen en dat is mooi. Zo kreeg ik een vriendelijk mailtje van Abel, een jongeman die in opdracht van het Binnenstadbedrijf de door mij als lelijke planken omschreven afzettingen op de banken in de binnenstad had aangebracht. Hij mailde die ook nog te gaan beschilderen. Hij vindt dat we over smaak kunnen twisten, maar hoopt dat het mooier gaat worden. Ik ben er nu al zeker van.

In deze krant las ik over twee creatieve jongelui die een veilig bestelsysteem hebben bedacht voor de horeca. Zij hopen ons zo weer van het terras te laten genieten. Jongelui naar mijn hart die voor het goede doel gaan.

Ik ben niet zo handig maar was wel aan het denken hoe wij met vrienden of (klein)kinderen van terras en restaurant kunnen genieten zonder op schreeuw- of app-afstand te moeten zitten. Veiligheid blijft het belangrijkst, maar ik bleef dromen van een oplossing op maat.

Als iets niet gelijk lukt, denken wij altijd aan onze oud-hoofdredacteur Cor van de Burg en zijn vaste uitspraak: ’Bedenk een list’. Zo droomde ik over Hans Kazan en Hans Klok, en de mogelijkheid, een door hen niet meer gebruikte ‘verdwijntruc’ voor een zacht prijsje te kopen. We zouden die truc dan in kunnen zetten als een overijverige opsporingsambtenaar ons samenzijn zou willen verstoren.

Een bevriende horecaman ziet ons wel, maar mijn ‘list’ nog niet zo zitten begreep ik. Het zijn dus niet alleen jongelui die creatief proberen te denken.

Vrijdag stond ik bij de groenteafdeling en hoorde een chique oudere dame nogal geaffecteerd tegen haar man zeggen: “Aernout neem voor deze keer maar die duurdere roma tomaten, de zigeuners hebben het in deze tijd ook moeilijk . Ze zijn verrukkelijk, en zo doen we gelijk iets voor het goede doel.”

Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden