Schouwburg Amphion weer beperkt geopend in juli


Schouwburg Amphion.
Schouwburg Amphion. (Foto: Google Maps)

Schouwburg Amphion weer beperkt geopend in juli

Doetinchem - De Doetinchemse schouwburg is sinds 12 maart 2020 gesloten vanwege de corona-uitbraak. Na de persconferentie van premier Rutte op 19 mei gloort er weer een sprankje hoop aan de horizon. Schouwburg Amphion stelt alles in werking om haar deuren weer beperkt te openen vanaf 1 juli 2020.

RIVM-regels tijdens theateravond

Er worden verschillende theatervoorstellingen gespeeld die in eerste instantie in maart, april of mei zouden plaatsvinden. Tickets voor deze voorstellingen kunnen online worden besteld. Op een speelavond laat Amphion maximaal 90 gasten in de grote zaal toe. De gasten die kaarten hebben gereserveerd, worden in twee tijdvakken ontvangen. Men neemt zijn jas mee de zaal in. De stoelen zijn tijdelijk niet geplaceerd en de gasten worden door het personeel naar hun stoelen begeleid. Mensen uit hetzelfde huishouden mogen bij elkaar zitten. De horeca blijft vooralsnog gesloten. Er wordt wel een pauzedrankje aangeboden door middel van self-service.

Het nieuwe theaterseizoen

Amphion streeft ernaar dat ook in een 1,5 meter-samenleving een theaterbezoek ontspannen en gezellig is. De voorstellingen in juli vormen een goede test voor het nieuwe theaterseizoen dat eind augustus van start gaat. In deze periode hoopt de schouwburg ook de nieuwe theaterbrochure uit te brengen. 

In verband met de constante ontwikkelingen kunnen plannen continu wijzigen en wordt geadviseerd om de website www.amphion.nl in de gaten te houden. Voor vragen is de kassa bereikbaar per mail: kassa@amphion.nl.

Meer berichten