Balkon Beweegdag met open armen ontvangen door ouderen


Foto:

Balkon Beweegdag met open armen ontvangen door ouderen

Doetinchem/Wehl - Op vrijdag 29 mei hield het Nationaal Ouderenfonds samen met lokale partners de eerste Nationale Balkon Beweegdag. 

Ook de buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem zijn op deze dag een aantal locaties langsgegaan om ruim 100 ouderen op afstand een gezellige en sportieve dag te laten beleven. Deze sportieve dag werd afgetrapt door André van der Ley, oud-profvoetballer van De Graafschap en ambassadeur van de Nationale Balkon Beweegdag.

Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief dat in de coronaperiode is ontstaan waarbij buurtsportcoaches samen met fysiotherapeuten langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend of middag te laten beleven op hun balkon of in de tuin.

Muziek

Zo hebben de buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem de afgelopen weken op een aantal locaties in Doetinchem balkon gym op muziek aangeboden. Op vrijdag 29 mei is er met de Nationale Balkon Beweegdag landelijk aandacht besteed aan deze balkon gym. 

De buurtsportcoaches hebben op de volgende locaties balkon gym verzorgd; wijkcentrum de Zonneboom en Sensire Waterrijk in Doetinchem en bij Oldershove in Wehl.

Informatie

De komende weken worden er nog meer balkonsessies aan het programma worden toegevoegd.

Heeft u ook interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met buurtsportcoach Rob Wentink via r.wentink@sportservicedoetinchem.nl of via 06-28246158.

Meer berichten