Trainer Patrick Willemsen met spelers van VIOD JO15-1
Trainer Patrick Willemsen met spelers van VIOD JO15-1 (Foto: John van der Kamp)

VIOD neemt afscheid van jeugdtrainer Patrick Willemsen

Doetinchem - Het was al even bekend dat de wegen van jeugdtrainer Patrick Willemsen en VIOD Doetinchem aan het einde van dit seizoen gingen scheiden. Afgelopen maandag was de laatste training en werd hij namens de jeugdafdeling bedankt voor al zijn diensten bij VIOD.

Na vele jaren van trouwe dienst heeft Willemsen ervoor gekozen om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Na 13 jaar voor VIOD actief te zijn geweest, komt nu het trainerschap bij DZC'68 op zijn pad, waar hij ook al van 1999 tot 2005 trainer/coach was.

Na een jaartje niets gedaan te hebben, heeft Patrick hierna zich jarenlang ingezet voor onze club. Zo was hij actief als jeugdtrainer en niet zonder succes. Hij startte als trainer bij de F-pupillen en in het seizoen 2009-2010 stond hij voor de groep van VIOD D1. Na een half-seizoen VIOD B1, heeft hij tot en met dit seizoen de C-jeugd de fijne kneepjes van het voetballen geleerd, waarvan de laatste vier seizoenen trainer/coach van VIOD JO15-1.

Daarnaast kon VIOD altijd op Patrick Willemsen rekenen. Hij bracht zijn voetbalenthousiasme over binnen de jeugdopleiding als Hoofd Interne Scouting, Technisch Jeugd Coördinator, Praktijkbegeleider bij de pupillen en stond aan de basis van de Rabo Cup, de jongste leeftijdsgroep dat nu de HMQ heet. En in al die jaren heeft hij niet stilgezeten en onder meer de trainerscursussen bij de KNVB succesvol gevolgd. En sinds kort beschikt hij over het papiertje Video Analist, want een succesvolle trainer moet wel met zijn tijd meegaan.

Namens Tanja van der Kamp (jeugdcommissie) en Bas Derks (bestuurslid jeugdopleiding) werd Patrick afgelopen maandag na zijn laatste training op gepaste wijze bedankt. Voorafgaande van dit afscheid bedankte Patrick zijn groep waar hij het afgelopen seizoen mee heeft gewerkt en ontving speler Luca Notten een onderscheiding als winnaar van het voorjaars Sterrenklassement. Dit is een puntenklassement, waar spelers tijdens iedere training punten kunnen verdienen, als individueel, in groepjes maar ook in de afsluitende partij. Matthijs Maatkamp ontving in het najaar van 2019 deze onderscheiding, dat eerder de “Ruben Valkenburg Trofee” heette.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden