vlnr: De 3 VIOD toppers  Luca Schrader, Tom Elshout en Wout Holland.
vlnr: De 3 VIOD toppers Luca Schrader, Tom Elshout en Wout Holland. (Foto: John van der Kamp)

Drie VIOD toppers naar De Graafschap

Doetinchem - De droom van vele voetballertjes is nog altijd profvoetballer worden, voor slechts enkelen komt deze uit. Er spelen namelijk meerdere factoren mee, om daadwerkelijk ook voor een Betaalde Voetbal Organisatie (BVO) te mogen spelen, met daarna nog een lange weg te gaan. Ook de ouders moeten erachter staan, naast de benodigde kwaliteiten.

door John van der Kamp

Zoals ieder seizoen worden er weer VIOD-talenten aangenomen bij De Graafschap, waar de jeugdopleiding van de Superboeren de aanvoerlijn is van Achterhoeks voetbaltalent naar het eerste team van De Graafschap. Dit jaar vertrekken de VIOD-talenten Luca Schrader, Wout Holland en Tom Elshout naar het Talentenplan van De Graafschap.

VIOD JO8-1: Luca Schrader

Luca Schrader is geselecteerd voor de jongste leeftijdsgroep en komt na de zomer uit voor het team van De Graafschap O9. Op vijf jarige leeftijd stapte Luca bij VIOD binnen bij de HMQ en speelde het afgelopen seizoen in het team VIOD JO8-1, met trainer Philip Steverink. Nu volgt de volgende stap voor 7-jarige Luca, die in groep 4B zit van de basisschool De Mozaïek, die na school buitenspelen en gamen het leukst vindt. ”Vanaf oktober heb ik al bij de steunpunttraining van De Graafschap mee mogen doen. Ook had ik een uitnodiging gekregen van Vitesse. Ik heb een training gehad op het veld van SML in Arnhem. Toen ik hoor de dat ik bij De Graafschap mag gaan voetballen was ik super blij”, vertelt Luca Schrader, die precies weet mocht hij bij De Graafschap niet slagen. “Dan ga ik bij Chelsea voetballen, dat is mijn favoriete buitenlandse voetbalclub”.

VIOD JO9-1: Tom Elshout

Ook Tom Elshout, speler van VIOD JO9-1, heeft een jaartje meegetraind bij De Graafschap en was pas 4 jaar en 8 maanden oud toen zijn ouders hem hebben aangemeld bij VIOD. Na de HMQ speelde hij 2 seizoenen in het team VIOD JO8-1 en tot aan de corona crises bij VIOD JO9-1. Bij de scouts van De Graafschap stond Tom al op het lijstje. “Mijn trainer bij VIOD JO9-1 is Rik (Vorwerk) en ik heb van hem veel geleerd op de trainingen, maar ook tijdens de steunpunttrainingen. Nu heb ik een uitnodiging van De Graafschap gekregen voor het team O10”, laat Tom Elshout weten, die ook op de basisschool De Mozaïek zit, maar dan in groep 5. Naast het voetbal spendeert Tom zijn tijd ook aan tafeltennis en trampolinespringen, zoals hij dat noemt.

VIOD JO10-1: Wout Holland

Nummer drie is Wout Holland, ook hij maakt de overgang naar De Graafschap en heeft een uitnodiging ontvangen voor het team O11. Ook Wout is op jonge leeftijd bij VIOD gestart. Na de HMQ speelde hij heel even in de JO9-12 en maakte snel de sprong van JO9-4 naar de JO9-1. Zijn laatste team bij VIOD is het team JO10-1 met Djurre Jordens als trainer. Zijn verrichtingen bij VIOD waren de scouts De Graafschap al het jaar daarvoor opgevallen en tijdens het Pincvison Tournament in 2018 won hij een bijzondere prijs. “Ik was tijdens het Pincvisiontoernooi uitverkozen tot Skills Talent van de Dag en mocht een speciale training bij Pelota volgen. De Graafschap vertelde afgelopen jaar al na een training, dat zij mij gaan uitnodigen. Straks speel ik voor het team De Graafschap O11”, vertelt Wout Holland, die trots is op zijn Skills talent prijs. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de meest technische speler van het toernooi. Als ik naar zijn hobby’s vraag naast het voetbal komt resoluut zijn antwoord. ”Schaken doe ik veel en Fortnite”.

De trotse jeugdcommissie met alle jeugdtrainers feliciteren deze drie toppers met hun uitverkiezing en wensen Luca, Tom en Wout heel veel succes toe bij De Graafschap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden