Deel van het atelier
Deel van het atelier (Foto: Nikki Loef)

Lockdown Art

Doetinchem - Wat ga je doen als je met vijf internationale professionele kunstenaars in een corona lockdown zit? Het antwoord is simpel; kunst maken natuurlijk.

In de afgelopen maanden zijn Rido Jansen, Nikki Loef, Pim Loef, Chiara Luna May en Muhanad Rasheed oor initiator Ton Loef uitgedaagd om samen dit kunstproject neer te zetten. Ieders met een eigen werkgebied, ieders met een eigen drive en invloeden uit Nederland, Italia, Frankrijk en Iran.

Het vijftal stelde heel verschillend werk samen: van lichtobjecten, schilderwerk, grafische werk tot en met een documentaire.

"We hebben elkaar geïnspireerd om net en stap verder te gaan. Rido heeft schilderwerk gemaakt op karton, Nikki heeft de website ontworpen en klein grafisch werk samengesteld. Pim maakt betoverende lichtobjecten tot en met een draaiend object hoog in de bomen naast het huis. Luna heeft een magisch maanobject gemaakt maar ook intieme etsen en assemblages. Muhanad is een documentaire aan het afronden n.a.v. een kunstobject van Pim."

In verband met coronamaatregelen moet publiek zich van te voren aanmelden. De galerij is open op 27, 28 juni en 4 en 5 juli van 10.00 tot 17.00 uur aan de Heuthorststraat 55 in Doetinchem.

www.hh55.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden