Ben Beijer bekijkt 't anders: Mensen kijken


Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Mensen kijken

Het kan weer, mensen kijken. Het commentaar op de terrassen is vermakelijk. Vooral mensen met opvallende kenmerken worden besproken.

Naast ons zitten twee mannen met gigantische buiken, ‘modieus’ gekleed in glimmende sportbroekjes, witte sokken en slippers. Er komt een iets oudere jongedame met een supergrote handtas en zeer hoge hakken langs lopen. Met de zonnebril in het haar laat zij wat hautain kijkend merken niet onder de indruk te zijn van hun aandacht. Een van de sportfiguren zegt: "Zo’n plunjezak had ik in militaire dienst'. De ander antwoord: "Die hakken, daar wordt ik niet opgewonden van."

Even later hebben we een zelfde soort vermaak door vanaf ons balkon naar het inparkeren te kijken De parkeervakken zijn 25 jaar oud en te smal. Toch blijven mensen vaak op de passagiersplaats zitten tot de auto helemaal ingesloten staat. Zij doen aan ontsnappingskunstenaars Houdini en Hans Klok denken zoals ze zich vervolgens uit de bolide moeten kronkelen.

Het maakt het gemis aan theater een beetje goed. Wij zien een dame haar auto achteruit inparkeren en heel soepeltjes uitstappen. Een auto met veel lawaai uit de XXL knalpijp komt achter haar aanrijden. De man heeft zijn linkerarm losjes uit het raam, rijdt bijna een fietser aan als hij het goede voorbeeld wil volgen. Het lukt niet en dus rijdt hij rustig verder om even later van de andere kant vol gas vooruit in te parkeren, nog steeds met het armpje losjes uit het raam. Hij draait stoer met zijn vrije rechterhand over het stuur als topcoureur. Hij heeft meer aandacht of iedereen dat wel ziet dan voor de muur achter de parkeerplaatsen. Er volgt een harde knal, de chauffeur stapt niet uit, maar rijdt de parkeerplaats weer af zonder naar de schade te kijken. Dat doet hij pas aan de overkant waar niemand zijn gemis aan rijkunsten heeft kunnen zien.

Jammer van die schade, leuk dat mensen kijken.

Goed gaon.

Meer berichten