Foto:

Belletje trekken bij 26.000 huishoudens

DOETINCHEM – Alle 57.000 inwoners in de gemeente Doetinchem vonden vanaf zondag 31 mei een tasje bij hun deur met daarin een verrassing van de lokale ondernemers. 

Vele tientallen kinderen brengen de tasjes rond in hun eigen dorp of wijk. Ze doen dat met het bekende ‘belletje trekken’, waarbij ze aanbellen en ongezien wegrennen.

De ‘belletje trek’-actie is een initiatief van Festival Achterland in samenwerking met de Doetinchemse Uitdaging, 250+ lokale ondernemers, fondsen en de gemeente Doetinchem. Het doel is inwoners en ondernemers weer even dichter bij elkaar te brengen in deze bizarre tijden van thuiswerken, alleen boodschappen doen en afstand houden.

Om ondernemers te steunen en de binnenstad gezellig te houden, zal in de komende tijd de nadruk steeds meer komen te liggen op lokaal kopen en verkopen: #kooplokaaldtc. Met de ‘belletje trek’-actie hopen initiatiefnemers hieraan een bijdrage te kunnen geven naar goed Achterhoeks gebruik ‘Veur mekaar!’

In de tas (het ‘belletje’) voor de inwoners zit een opkikker van een ondernemer uit de buurt. Ruilen met de buren mag en wordt ook zeer gewaardeerd. Met de ansichtkaart in de tas kan weer iemand anders een plezier worden gedaan.

In de maand juni gaat Achterland elke vrijdag van 19.00 tot 20.00 live.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden