Ronald van der Kemp (voorzitter Parkmanagement Wijnbergen) en wethouder Maureen Sluiter. (foto: Roel Kleinpenning)
Ronald van der Kemp (voorzitter Parkmanagement Wijnbergen) en wethouder Maureen Sluiter. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Eigentijdse look bedrijvenpark

Doetinchem - Wie vanaf de Europaweg het bedrijventerrein Wijnberg oprijdt, heeft het misschien al gezien. De zuil van Bedrijvenpark Wijnbergen met nieuwe naam en nieuw logo van Parkmanagement Wijnbergen bij de ingang. “We hebben gekozen voor een eigentijdse look”, zegt Ronald van der Kemp, voorzitter Parkmanagement Wijnbergen.

door Carla van der Meer

De nieuwe naam Parkmanagement Wijnbergen en het logo komen in de plaats van de oude naam en het logo van SBBW (Stichting Beheerfonds Bedrijventerrein Wijnbergen), dat in 2002 opgericht is. “We zijn erg blij met deze nieuwe look”, laat Van der Kemp weten. “We beschikten over een wat verouderde huisstijl die niet meer voldeed aan de moderne tijd, activiteiten en ontwikkelingen waar we ons op bedrijvenpark Wijnbergen mee bezighouden.”

Internationale bedrijven

Bedrijvenpark Wijnbergen telt meer dan 200 bedrijven. “Er zijn hier grote vooraanstaande internationale bedrijven gevestigd, maar ook kleine, jonge en innovatieve bedrijven”, laat Van der Kemp weten. “Als bestuur dragen we zorg voor de belangen van de gevestigde bedrijven."

Dit bedrijvenpark is één van de drie bedrijvenparken in de Achterhoek die meedoen aan het pilotproject ‘Circulair en toekomstbestendig ondernemen’. Dit is een project van Sika (Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek) in samenwerking met de HAN. Naast bedrijvenpark Wijnbergen zijn dit Lichtenhorst - Overbeek in Borculo en Laarberg - Den Sliem in Groenlo.

“We zijn en blijven continu in beweging”, geeft Van der Kemp aan. “In het nieuwe logo is het groene karakter van ons bedrijvenpark te herkennen. Ook zit er de vorm van de wereldbol in. In de gekleurde blokjes op de wereldbol is een deel van het wegenpatroon van het bedrijventerrein herkenbaar. Het nieuwe logo sluit meer aan bij de dynamiek en diversiteit op dit bedrijvenpark. Wat wij hier in Doetinchem doen, is best uniek te noemen. Voor Nederlandse begrippen zijn wij hier, ten opzichte van andere gemeenten, een voorloper voor wat betreft de goede samenwerking tussen de bedrijven, de gemeente en de parkmanagementorganisaties. Daar mogen we trots op zijn.”

De gemeente heeft destijds bij de uitgifte van de gronden gekozen voor een conditionerend architect, Klinkhamers, die zorgde voor de architectonische samenhang van de panden. “Dat was in die tijd bijzonder” vertelt Van der Kemp. “Dit heeft zeker bijgedragen aan het uiterlijk van dit mooie bedrijvenpark met veel groen.”

Maureen Sluiter, wethouder economische zaken vindt het goed om te zien dat bedrijvenpark Wijnbergen zich op de kaart zet. “Het is van belang om in beweging te blijven”, zegt ze. “De kracht van de Doetinchemse economie is de stabiliteit en de diversiteit aan bedrijvigheid. En de kracht om dit goede vast te houden en te blijven anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Dat zien we hier op Wijnbergen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden