AMDG laat weer van zich horen


Eerste repetitie volgens de nieuwe maatregelen in verband met Covid-19.
Eerste repetitie volgens de nieuwe maatregelen in verband met Covid-19. (Foto: AMDG)

AMDG laat weer van zich horen

Wehl - Muziekvereniging AMDG mag weer gezamenlijk muziek maken door de versoepeling van de Covid-19 maatregelen. Donderdag heeft de eerste repetitie veilige afstand van elkaar plaats gevonden.

Tijdens de verplichte stopweken hebben de leden echter niet stil gezeten. Maar behalve als vanouds muziek en plezier maken, zijn er ook veranderingen. Zo konden leden niet persoonlijk langs de deuren voor de jaarlijkse donateursactie en zal het nieuwe seizoen van start gaan met een andere dirigent.

Sinds 2014 staat Gido van Schijndel als dirigent voor AMDG. In maart heeft Gido aangegeven afscheid te nemen van AMDG. Helaas zijn gelijktijdig de repetities stilgezet door de coronasituatie. "Gelukkig kunnen wij alsnog enkele repetities samen genieten met elkaar en stil staan bij de ongelooflijk mooie tijd die we samen gehad hebben. Gido heeft altijd veel enthousiasme weten te brengen, vernieuwende ideeën aangemoedigd en prachtige muziek en concerten met ons gemaakt." In augustus zal Jan Nellestijn als interim dirigent het stokje overnemen.


De jaarlijkse donateursactie zag er dit jaar ook anders uit. Persoonlijk langs de deuren konden wij niet, waardoor de leuke interactie met de Wehlse gemeenschap bij het aanbellen werd gemist. Een flyer in de bus en een digitale oproep waren het alternatief.

Qua activiteiten is de geplande reis naar Duitsland in het Pinksterweekend afgezegd, waarbij een concert en veel plezier op de agenda stonden. En het soloconcert in april, waar Siem Derksen als solist op altsaxofoon zou optreden als onderdeel van zijn D-examen, is komen te vervallen. Siem heeft 27 juni een besloten examen op de muziekschool. Daarentegen hebben de leden online muziek gedeeld, een quiz gespeeld en in de achtertuin op Koningsdag en 4 en 5 mei muziek laten klinken.

Meer berichten