Foto:

Concertregistratie op witte doek

Doetinchem - 'Stamping Ground' is de naam van de concertregistratie, die op 26, 27 en 28 juni in de Gruitpoort is te zien. Kaarten via www.gruitpoort.nl/stampingground.

Het is een unieke registratie van het Holland Pop Festival dat, exact 50 jaar geleden, op 26, 27 en 28 juni 1970 werd georganiseerd in het Kralingse Bos in Rotterdam. Dit ‘Nederlandse antwoord op Woodstock’ was het eerste grote popfestival op het Europese continent en trok tussen de tachtig- en honderdduizend bezoekers. Er kwamen grote namen langs op het Holland Pop Festival, waaronder Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex en Pink Floyd.

Stamping Ground is een film van regisseur George Sluizer en de Duitser Hans Jürgen Pohland. Dynamisch in beeld gebracht door een veelheid aan camera’s bediend door jonge cameramensen als Theo van de Sande en Jan de Bont. Met beelden die heel dicht op de huid van de artiesten zijn gedraaid onder hectische omstandigheden. Naast de bands op het podium en de interviews wordt het publiek en de sfeer op het festival goed in beeld gebracht en is het een mooie schets van de drie dagen ongedwongen genieten van liefde, muziek en softdrugs. Ter ere van het 50-jarig jubileum wordt de volledig digitaal gerestaureerde ‘directors’ cut in de Gruitpoort vertoond op de oorspronkelijke festivaldagen, maar dan 50 jaar later.

Meer berichten