Officiële start bouw nieuwbouw Elver Holterweg v.l.n.r.: toekomstig bewoner Dennis, bestuurder Elver Irma Harmelink en toekomstig bewoner Ton.
Officiële start bouw nieuwbouw Elver Holterweg v.l.n.r.: toekomstig bewoner Dennis, bestuurder Elver Irma Harmelink en toekomstig bewoner Ton. (Foto: )

Elver start officieel met bouw Holterweg Doetinchem

Doetinchem - Op donderdag 25 juni is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van Elver aan de Holterweg in Doetinchem. 

Ondanks dat de aannemer al met de voorbereidende werkzaamheden was gestart, heeft bestuurder Irma Harmelink samen met toekomstige bewoner(s) Dennis en Ton symbolisch de schop in de grond gezet.

Elver is geen onbekende in deze buurt en is blij hier een nieuwe woonlocatie te kunnen bouwen. De nieuwbouw komt op de plek direct naast de Anna Hoeve, B&B en één van de dagbestedingslocaties van Elver. Deze dagbestedingslocatie heeft onder andere een samenwerkingsverband met Doetebol en goede contacten met de buurt.

Bouwbedrijf KlaassenGroep gaat in samenwerking met Wassink Installatie en onder begeleiding van IAA architecten het nieuwe thuis voor de 48 bewoners realiseren. De nieuwbouw is deels bestemd voor bewoners die nu elders wonen. De overige studio’s zijn voor nieuwe bewoners die hebben aangegeven graag bij Elver op deze locatie te willen wonen.

Huisvestingsconcept en omgeving

De bouw van de drie wooneenheden omvat maximaal twee woonlagen. De basis voor het ontwerp is het al bestaande huisvestingsconcept. Dat is vertaald naar passende woningen in de omgeving. Een belangrijke wens van Elver, om het zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de omgeving en de bestaande bebouwing. De verwachting is dat halverwege 2021 de bouw aan de Holterweg gereed is.

Toenemende vraag

Elver reageert met deze nieuwbouw op de toenemende vraag naar deze woonvorm. Naast de ruime eigen studio’s en fijne centrale woonkamer ligt het vlakbij het stadscentrum van Doetinchem. Daarmee biedt het voor bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van de voorzieningen die Doetinchem te bieden heeft, vanuit een comfortabele veilige woonplek.

Meerdere projecten

Al langere tijd is Elver bezig met de planvorming van nieuw- en herbouw. Naast de plannen voor de nieuwbouw aan de Holterweg, is inmiddels de bouw van drie wooneenheden in Nieuw-Wehl afgelopen maand afgerond. Plannen voor Arnhem-Noord zijn in een vergevorderd stadium en ook het Masterplan voor Nieuw-Wehl begint meer vorm te krijgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden