Geen camper, meer caravans en tenten


Geert Prein vindt verkoeling in Land van Jan Klaassen. (foto: Roel Kleinpenning)
Geert Prein vindt verkoeling in Land van Jan Klaassen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Coronavirus

Geen camper, meer caravans en tenten

Doetinchem - Dre toeristische en recreatiesector kreeg door de coronacrisis een flinke optater. Ook in Doetinchem en omgeving zijn de gevolgen van de crisis merkbaar, al stralen de ondernemers zeker na de versoepeling van de intelligente lockdown veel enthousiasme en spirit uit.

door Remko Alberink

DOETINCHEM - Op camping De Slangenburg in Doetinchem is het een komen en gaan. "Zagen we tot 1 juli voornamelijk korte boekingen, daarna zijn het ook langere vakanties', legt eigenaar Marleen Wendt uit. "Aanvankelijk waren het ook vooral campers, maar nu zie je meer en meer ook caravans en tenten."

Nu vakantie vieren in eigen land populairder lijkt dan ooit, zijn er daarentegen weinig buitenlandse gasten. Wendt: "Die zijn hier sowieso minder dan op andere plaatsen. Daarnaast richten we ons op de oudere doelgroep, die wil graag in Nederland blijven. Tot in augustus zitten we dan ook bomvol", stelt de eigenaresse van de camping in een van Nederlands mooiste bossen.

Kinderen

Waar De Slangenburg zich op de ouderen richt, is het Land van Jan Klaassen in Braamt de 'place to be' voor gezinnen met kinderen tot 8 jaar. "We zijn al een tijd open en kinderen kunnen ook weer naar de binnenspeeltuin", merkt Prein op. "Dat is fijn met dat heel hete weer, maar ook op andere dagen De luchtinstallatie zorgt voor goede ventilatie, we zijn coronaproof."

De ondernemer merkt nog wel dat veel schoolreisjes zijn uitgesteld naar het volgende schooljaar. "Nu komen er veel van dat soort gezelschappen in september. Het is dan ook te vroeg om te zeggen dat we al weer helemaal draaien als voor de coronacrisis."

Prein zorgt in zijn park in Braamt ook voor een vrolijke noot. "Dan zitten een vader en moeder bijvoorbeeld meer dan 1,5 meter van elkaar en roep ik dat ze best dichterbij mogen zitten, want er lopen hier immers ook vrijgezelle vaders en moeders rond."

Ruimzicht

Bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem is het druk. "Er zijn erg veel boekingen, mensen gaan er nu graag even tussenuit", stelt Mascha Smit van Hotel Villa Ruimzicht. "We zijn tijdens de crisis niet echt dicht geweest, maar sinds het opheffen van enkele coronabeperkingen is het enthousiasme om te boeken erg groot."

Daarbij zijn extra veel Nederlanders, zo valt uit de vele boekingen op te maken. "We hebben ook buitenlandse gasten, maar het valt op dat er nu inderdaad veel Nederlanders boeken."

Naast de hotelgasten worden ook de dagbezoekers niet vergeten bij Ruimzicht. "We hebben een grote tuin, het terras is door ons uitgebreid. Verder zien we ook de zakelijke borrels weer toenemen en ook de recepties en feestjes, natuurlijk op 1,5 meter-afstand."

Smit accentueert de positieve ontwikkelingen tijdens de crisis. "Zo is er opnieuw geschilderd en zijn de koks met de koks van restaurant Lev Foodbar bij elkaar gekomen. Lev is in mijn ogen een pareltje in Doetinchem, het zit in het centrum en behoort ook tot onze groep. Samen hebben ze nieuwe menu's uitgeprobeerd."

Ruimzicht werkt graag met ondernemers uit de regio, het haalt vlees, brood, kippen, eieren en graan in de buurt. Mascha Smit legt uit: "Eigenlijk gaat het verder dan dat, want onze chef-kok bekijkt samen met de ondernemers hoe we de producten nog beter kunnen maken."

Meer berichten