Feestelijke drive-in diploma-uitreiking voor studenten Graafschap College


Diploma.
Diploma. (Foto: Pixabay)

Feestelijke drive-in diploma-uitreiking voor studenten Graafschap College

Doetinchem - Van 6 tot en met 9 juli zullen 700 studenten van het Graafschap College hun diploma op een bijzondere wijze in ontvangst nemen via een feestelijke drive-in uitreiking. 

Iedere afgestudeerde student kan, met drie gasten, vanuit de auto op de parkeerplaats van de locatie Maria Montessoristraat 3, deze speciale gebeurtenis veilig én met elkaar beleven.

Door corona ziet de diploma-uitreiking voor studenten van de sector Economie & Dienstverlening er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Alle kandidaten mogen, met maximaal drie genodigden in één auto, op een van tevoren vastgestelde dag en tijd hun diploma ophalen. Ze rijden via een uitgestippelde route langs een aantal ‘stations’, waar ze een drankje en cadeau-to-go krijgen. De uitreiking vindt, verspreid over vier dagen, plaats tussen 12:00 uur en 22:00 uur. Uiteraard worden de RIVM-maatregelen in acht genomen.
Na het gezamenlijke gedeelte, zal alleen de geslaagde student worden opgeroepen om zijn of haar diploma te komen ondertekenen op het podium in de tent. Dit bijzondere moment wordt door een fotograaf vastgelegd. Na de uitreiking verlaten ze de parkeerplaats en is de ceremonie voorbij.

‘We zijn blij dat we op deze manier de kandidaten in het zonnetje kunnen zetten, hen persoonlijk kunnen toespreken én onze waardering kunnen uitspreken. Een diploma-uitreiking is een bijzonder moment, iets waar je jaren hard voor hebt gewerkt. Dat mag niet ongemerkt voorbijgaan!’
Aldus Alain van de Haar, sectordirecteur Economie en Dienstverlening van het Graafschap College.

Meer berichten