NeSP in 2019 (Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam).
NeSP in 2019 (Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam). (Foto: René Knoop)

Concert Nederlands Symfonie Project

Doetinchem - Vrijdagavond 21 augustus om 19.30 uur geeft het Nederlands Symfonie Project een concert in schouwburg Amphion te Doetinchem.

Onder de naam 'Nederlands Symfonietta Project' zullen ongeveer 35 jonge musici een programma ten gehore brengen met werken uit de Klassieke en vroeg-Romantische periode.

Dit project vormt het alternatief voor het beoogde, grootse achtste project van het Nederlands Symfonie Project, dat door de coronapandemie geen doorgang kan vinden. Het ditmaal dan ook aanzienlijk kleinere, projectmatige orkest bestaat uit conservatoriumstudenten en recent afgestuurde professionele musici, aangevuld met enkele topamateurs. Het Nederlands Symfonie Project heeft als doel deze jonge, getalenteerde musici ervaring op te laten doen met het spelen van werken uit het symfonische repertoire en tegelijkertijd klassieke muziek laagdrempelig toegankelijk te maken voor een zeer gemêleerd publiek.

De artistieke leiding van het geheel is in handen van de uit Zeddam afkomstige oprichter en dirigent Pim Cuijpers.

Programma

Het Nederlands Symfonietta Project neemt de bezoekers mee naar de Klassieke en vroeg-Romantische periode uit de muziekgeschiedenis. Ludwig van Beethoven, die dit jaar precies 250 jaar geleden ter wereld kwam, speelde een sleutelrol in de transitie van de Klassieke periode naar de Romantiek.

Het concert vangt aan met Ouverture Don Giovanni, het openingswerk van de gelijknamige opera van de Klassieke componist Mozart. Daarna zal pianist Thomas Beijer, die al diverse prestigieuze prijzen op zijn naam heeft staan, soleren in het Pianoconcert in a mineur van de hand van Schumann, die beschouwd wordt als één van de meest betekenisvolle componisten uit de Romantiek. Tot slot zal Beethoven’s Achtste Symfonie klinken: een ode aan de 250-jarige componist waarin de belangrijke historische rol van de laatstgenoemde duidelijk hoorbaar zal zijn.

Informatie en kaarten

Het concert zal live gestreamd worden en – gezien de huidige situatie weliswaar door een beperkt aantal bezoekers – ook live in schouwburg Amphion bijgewoond kunnen worden.

Voor zowel de digitale als fysiek aanwezige bezoekers is het concert gratis te beluisteren. Achteraf bestaat er de mogelijkheid tot het doen van een vrijwillige (digitale) gift.

Wie fysiek bij het concert aanwezig wil zijn, dient plek te reserveren via de website van Amphion.

www.amphion.nl

www.nederlandssymfonieproject.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden