Taxushaag snoeien in ‘Strijd tegen kanker’


Taxus Taxi.
Taxus Taxi. (Foto: )

Taxushaag snoeien in ‘Strijd tegen kanker’

Doetinchem - De jaarlijkse taxusinzameling van Stichting Taxus Taxi kan nog een boost gebruiken. De stichting doet een oproep doen aan alle mensen binnen het inzamelgebied, om het taxussnoeisel aan hen te doneren. De droogte tijdens de start van het inzamelseizoen heeft ervoor gezorgd dat de taxushaag minder snel is gegroeid, waardoor de opbrengt per adres minder is. Extra hulp is daarom welkom.

De stichting heeft dit jaar zich het doel gesteld 425.000 kilo vers taxussnoeisel in te zamelen. Het materiaal wordt gebruikt in de strijd tegen kanker. 

Zij zijn al goed op weg en hebben op dit moment ruim 218.900 kilo taxussnoeisel ingezameld goed voor 1.824 chemotherapieën. Ondanks deze prachtige opbrengst zorgt de droogte, bij de start van het seizoen, ervoor dat de opbrengt per adres minder is. De stichting gelooft nog steeds in de mogelijkheid om de doelstelling te behalen, máár daar hebben zij wel de hulp van alle taxusbezitters, binnen het inzamelgebied, bij nodig. Inmiddels heeft de stichting het inzamelgebied alweer wat uitgebreid en roepen zij middels dit bericht nogmaals op om zoveel mogelijk taxussnoeisel te doneren.

Houdt bij het inleveren van taxussnoeisel rekening met de knipvoorwaarden van de stichting. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Zij kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij, om een kuil ter grootte van een voetbal te maken, in de gevulde tas. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Gratis materialen 

De uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas en de opvangzeilen worden druk bezocht. Zo heeft de stichting onder meer in samenwerking met de Welkoop, Boerenbond en Intratuin in het inzamelgebied uitgiftepunten gecreëerd. Zo is er altijd dicht bij huis wel een plek te vinden waar deze materialen opgehaald kunnen worden. Alle uitgiftepunten zijn terug te vinden via de website: www.taxutaxi.nl/uitgiftepunten.

Meer berichten