Provincie Gelderland nomineert 20 aansprekende landschappen voor de Gelderse prijs Ruimtelijke kwaliteit


Wethouder Ingrid Lambregts opent het Joop Sars Plein in Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)
Wethouder Ingrid Lambregts opent het Joop Sars Plein in Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Jan van den Brink)

Provincie Gelderland nomineert 20 aansprekende landschappen voor de Gelderse prijs Ruimtelijke kwaliteit

Doetinchem - Het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland heeft twintig ‘aansprekende landschappen’ genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2020. Daaronder ook het nieuwe Joop Sarsplein in het centrum van Doetinchem. 

"Een nieuwe verblijfsplek, sfeervol en flexibel, door de sloop van een verloederend bedrijfspand", staat in de beschrijving.

Gedeputeerde Peter Kerris maakt de prijswinnaars van de vakjury en de publieksjury in december 2020 bekend tijdens een manifestatie Ruimtelijke Kwaliteit.

Vanaf dit voorjaar heeft provincie de Gelderse de samenleving gevraagd om projecten aan te dragen die mogelijk mee kunnen dingen naar de Gelderse prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2020. Dit heeft geleid tot een lijst van 40 voorstellen. Alle inzendingen vertellen hoe verschillende ruimtelijke ambities in projecten en gebieden zijn gerealiseerd. 

Peter Kerrris, gedeputeerde: “Het is geweldig om te zien hoe divers de inzendingen zijn: soms groots en meeslepend, soms klein en bescheiden. Maar altijd met voelbare trots en een sterke mate van betrokkenheid bij het gebied.” 

Diverse maatschappelijke organisaties, gemeenten, waterschappen, bureaus, bedrijven en particulieren hebben voorstellen voor nominatie gedaan. Uit deze lijst zijn 20 nominaties gekozen. 

De prijs voor de winnende inzending bestaat uit 10.000 euro. Naast de juryprijs reikt provincie Gelderland een publieksprijs uit van eveneens 10.000 euro. Deze publieksprijs wordt vanaf begin september 2020 via ons digitaal platform Sprekend Gelderland georganiseerd. 

Meer berichten