Foto: Sportservice Doetinchem

Canadaschool fietst voor het goede doel

Doetinchem - Leerlingen van de Canadaschool in Doetinchem hebben in coronatijd door middel van het ‘Fietsival’, een sponsorfietstocht ruim 1.170,55 euro opgehaald. 

Zo’n 500 euro wordt gebruikt voor het opknappen van het schoolplein en 670,55 euro wordt gedoneerd aan stichting Kanjers voor Kanjers.

Na deze knappe prestatie mochten de kinderen afgelopen week genieten van een waar sportspektakel op het schoolplein.

Door de coroncacrisis ging een streep door het Fietsival-evenement. Oorspronkelijk was het Fietsival-project bij de Canadaschool onderdeel van het grote Fietsival-evenement. Kiwanis serviceclub was samen met een aantal Doetinchemse fietssportverenigingen en Sportservice Doetinchem bezig met de organisatie van een groot fietsevenement in de binnenstad van Doetinchem. Bezoekers zouden kennis kunnen maken met de vele verschillende fietsdisciplines, zoals BMX, treeriden, toertochten, een dikke bandenrace of een loopfietsparcours, maar helaas kon dit evenement vanwege corona niet doorgaan. De Canadaschool, het Graafschap college, Sportservice Doetinchem, Bikepark SFA, Zwaluwen, Kiwanis Serviceclub en Kanjers voor Kanjers besloten de handen ineen te slaan.

Winnaar alternatieve Fietsival

Als alternatief werd de sponsorfietstocht en het sportspektakel in het leven geroepen. Zo’n 25 leerlingen die deelnamen fietsten in één week tijd tweeduizend kilometer. De afstand die men had afgelegd werd bijgehouden via de app Strava op hun telefoon. De winnaar, Brandon, heeft ruim vijfhonderd kilometer gefietst en ontving een prachtige BMX-fiets als trofee. Vervolgens konden de kinderen genieten van een sportspektakel, zo konden de leerlingen fietsen op allerlei verschillende fietsen met uitdagende hindernissen. Daarnaast kon men genieten van luchtkussens met waterpret.

Kanjers voor Kanjers

Voor de sponsorfietstocht kregen de leerlingen vier goede doelen om uit te kiezen. De kinderen hebben bewust gekozen voor Kanjers voor Kanjers. Vervolgens keken de leerlingen welk onderdeel binnen de stichting geholpen moest worden met het bedrag. Ze hebben er voor gekozen om het geld beschikbaar te stellen zodat kinderen met een handicap kunnen gaan zwemmen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden