1.250 euro voor Present van Gevana Financieel Advies en Nh1816


Gerbrand van Aalst overhandigt de cheque van € 1.250 aan Nelly de Vries en Josefien Nahuis
Gerbrand van Aalst overhandigt de cheque van € 1.250 aan Nelly de Vries en Josefien Nahuis (Foto: Present Doetinchem)

1.250 euro voor Present van Gevana Financieel Advies en Nh1816

Doetinchem - Present Doetinchem heeft half juli een mooie donatie van 1.250 euro ontvangen als bijdrage voor hun activiteiten tijdens de coronacrisis.

Het lokale financiële advieskantoor Gevana Financieel Advies en Nh1816 Verzekeringen trekken samen op voor dit goede doel.

Present Doetinchem startte tijdens de coronacrisis een aantal acties. Ze zetten vrijwilligers in voor telefonisch en online contact (voor langere periode) met mensen die door de COVID-19 maatregelen in een sociaal isolement raakten. Ze zorgden en zorgen ook nu nog voor leuke attenties en een moment van aandacht voor kwetsbare inwoners en stelden speelgoed/anti-verveel-pakketten samen voor kinderen in gezinnen die minder te besteden hebben en zich geen uitjes of vakantie kunnen veroorloven, vooral in deze moeilijke tijd.

Vrijwilligers brengen extra ‘zon’

Vrijwilligers en medewerkers van DTC Media zetten zich namens Present in om de speelgoedpakketten samen te stellen. Vrijwilligers brachten ze daarna bij de kinderen aan de deur. Weer andere vrijwilligers zorgden dat er een leuke attentie werd gebracht bij bewoners van zorgcentra. Dit ging in overleg met hulpverleners, die goed weten welke mensen en gezinnen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met deze acties willen de vrijwilligers wat extra ‘zon’ brengen bij mensen en gezinnen die het zwaar hebben.

Josefien Nahuis en Nelly de Vries van Present Doetinchem namen de cheque van 1.250 euro dankbaar in ontvangst: “Wij hopen dat we de komende tijd nog meer mensen en kinderen kunnen verrassen met een extra moment van aandacht, een leuk cadeau of speelgoed.”

Gevana Financieel Advies wil iets terug doen

Voor Gevana Financieel Advies is Present Doetinchem een dankbaar goed doel om te steunen. Eigenaar Gerbrand van Aalst legt uit: “In onze branche hebben we dagelijks te maken met de financiële planning van onze relaties. Gelukkig gaat het met veel gezinnen in onze omgeving goed. We realiseren ons echter ook dat een grote groep mensen het financieel zwaar heeft. Present Doetinchem helpt die doelgroep die het zo hard nodig heeft en wij helpen op deze manier hun vrijwilligers.”

Nh1816: bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven
Voor deze donatie deed Gerbrand met succes een beroep op partner in particuliere schadeverzekeringen Nh1816. Deze verzekeraar heeft een fonds geopend om initiatieven te ondersteunen voor mensen die tijdens de coronaperiode zijn gedupeerd. “De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus zwaar. Als coöperatieve verzekeraar willen we de kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten een steuntje in de rug bieden, samen met adviseurs als Gevana Financieel Advies en onze verzekerden”, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816.

“Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar.”

Meer berichten