Lekker spelen in de zomervakantie.
Lekker spelen in de zomervakantie. (Foto: )

Zomerse primeur voor VVE-peuters

Doetinchem - Tijdens de zomervakantie kunnen peuters van 2 tot 4 jaar met een VVE-indicatie uit de gemeente Doetinchem deelnemen aan de PeuterZomerSpelen. 

De PeuterZomerSpelen staan voor wekenlang originele en educatieve activiteiten, gericht op (taal)ontwikkeling van peuters. Georganiseerd door Humankind, Kindernet en Spelenderwijs, in opdracht van de gemeente Doetinchem.

Pedagogisch professionals geven peuters met een VVE-indicatie graag een extra steuntje in de rug. Dat doen zij op de peuteropvang gedurende het hele schooljaar. En nu voor het eerst ook in de zomerperiode, met allerlei activiteiten die bijdragen aan de (taal)ontwikkeling van peuters.

Leren en groeien in de vakantie

”Ieder jaar na de zomervakantie merken we dat kinderen achteruit zijn gegaan in hun (taal)ontwikkeling. En dit jaar komt de sluiting tijdens de coronamaatregelen daar nog eens bovenop,” zegt Judith Rietman, pedagogisch medewerker bij de peuteropvang in Doetinchem. Gemeente en kinderopvangorganisaties werken samen om hiervoor een structurele oplossing te vinden. Vandaar de PeuterZomerSpelen, met thema’s als water, strand en vakantie. Dit jaar als pilot en bij succes mogelijk volgend jaar aangeboden door iedere peuteropvang in de gemeente.

Waar en wanneer

Humankind start op maandag 20 juli bij haar locatie De Zon in de wijk Oosseld. Hier zal Wethouder Maureen Sluiter om 10.00 uur samen met de kinderen het project openen. Kindernet volgt op 3 augustus op haar locatie De Lavendeltuin in de wijk De Huet. Spelenderwijs sluit af en start op 10 augustus op haar locatie Noorderlicht in de wijk Noord. Iedere locatie is geopend gedurende drie weken. Dankzij de spreiding van de locaties over Doetinchem, heeft ieder kind met een VVE-indicatie de mogelijkheid om dichtbij huis deel te nemen.

Kinderen die een Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie (VVE)-indicatie hebben, zijn kinderen waarvoor het consultatiebureau op basis van door de gemeente vastgestelde criteria een overdracht/indicatie heeft afgegeven. Deze indicatie kan worden afgegeven omdat het kind extra ondersteuning nodig heeft op de peuterspeelzaal of kinderopvang mer betrekking tot bepaalde ontwikkelingsgebieden, bijvoorbeeld de taalontwikkeling.
Meer weten over de PeuterZomerSpelen in Doetinchem? Neem contact op met 0575-533800.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Humankind, Mieke Bakens, 06-30808051

Over Humankind
Humankind (in 1983 gestart als Kinderopvang Humanitas) is de grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en –ontwikkeling in Nederland. Onze pedagogische visie is gebaseerd op humanistische waarden. Wij geloven in optimale groei en bloei van ieder kind. In een samenleving waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en voor elkaar. Nu en in de toekomst. Wij innoveren, stimuleren, faciliteren en brengen betrokken partijen samen om de cirkel rondom het kind en ouders te versterken. Dat doen we zowel lokaal als landelijk. Onze meer dan 450 locaties worden dagelijks bezocht door circa 25.000 kinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden