Hulp inwoners gevraagd bij inventarisatie zoogdieren in de achtertuin

Doetinchem - Onder begeleiding van ecologisch adviesbureau Silvavir start de gemeente Doetinchem met het burgerwetenschapsproject 'Wildcamera - zoogdieren in de achtertuin'. 

In dit project kunnen inwoners van de gemeente Doetinchem helpen bij het verzamelen van gegevens over de verspreiding van in het wild levende zoogdieren in (achter)tuinen. 

Inwoners kunnen zich van 21 juli tot en met 2 augustus aanmelden voor de plaatsing van een wildcamera in hun achtertuin.
Op 26 februari, nog net voor de coronacrisis, werd de eerste wildcamera geplaatst in de tuin van wethouder Natuur Ingrid Lambregts: “Eén van de doelen van dit project is het creëren van meer betrokkenheid van inwoners bij de natuur in hun directe leefomgeving. Als wethouder Natuur vind ik het erg leuk om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. En natuurlijk ben ik ook gewoon heel nieuwsgierig naar wat er zich in onze achtertuin allemaal afspeelt.”

Overdag en ’s nachts zijn verschillende dieren actief in tuinen. Veel dieren zijn voornamelijk ’s nachts actief en leiden daardoor een verborgen leven. Met behulp van een wildcamera kunnen deze nachtelijke bezoekers in beeld worden gebracht. Achtertuinen zijn voor dieren een soort schuilplaats. Om te achterhalen welke type tuinen dieren juist aantrekt of afstoot, is de gemeente op zoek naar verschillende type tuinen. Elke tuin is geschikt voor het plaatsen van een wildcamera.
Meer informatie over het project en over hoe men zich kan aanmelden voor plaatsing van een wildcamera is beschikbaar via: www.doetinchem.nl/wildcamera.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden