Foto:

Kersenbloesem schuift aan bij Aviko Buurttafel

Doetinchem - De bewoners van de Kersenbloesem in Doetinchem werden zondagavond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje: een buurttafel, om de straat onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes nader tot elkaar te brengen. 

Bewoner Patrick Hiddinga won een van de 25 Aviko Buurttafels en zette zijn buurtbewoners in het zonnetje met een avond vol gezelligheid; uiteraard met in achtneming van de anderhalvemeterregels.

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat drie jaar geleden startte met de Buurttafelcampagne om buurtbewoners met elkaar te verbinden. En als iets verbindt, is het wel samen eten. Als er een goed contact is in de buurt, voelen mensen zich er veiliger en is het ook gezelliger; dat is zeker ook gebleken bij de ruim 130 buurttafels die reeds gehouden zijn. 

De Kersenbloesem viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar op 19 juli de straat in. Bewoner Patrick vindt dat het tijd wordt dat zijn straat meer één wordt. Hij vindt het jammer dat er enkel gedag wordt gezegd zonder echte gesprekken en vond dat de perfecte reden om deze cirkel en het gevoel om te draaien. Dertig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte ronde tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Meer berichten