finalisten
finalisten (Foto: Spectrum, partner met elan)

Finalisten Dorpshuis van het Jaar 2020 bekend

Doetinchem - Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk? Wie wint de titel ‘Dorpshuis van het Jaar 2020’? De zes finalisten zijn bekend, waaronder Stadsboerin Doetinchem.
Voor het vierde jaar op rij wordt hét ‘Dorpshuis van het Jaar’ gezocht. Net als in voorgaande jaren strijden in 2020 zes dorpshuizen om de prestigieuze titel. Via www.dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel mooie, leuke, inspirerende en innovatieve ontmoetingsplekken aangemeld.
De wedstrijd mag dan ‘Dorpshuis van het Jaar’ heten, alle ontmoetingsplekken in Gelderland – zowel in stad als dorp – konden zich aanmelden. Een deskundige jury heeft vervolgens de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd: Bolderburen in Culemborg, Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen, de stadsboerin in Doetinchem, Ons Honk – Zuid doet samen in Apeldoorn, Wijkcentrum Wijchen Zuid in Wijchen en de Broederij in Nijmegen.

Op TV
Angelique Krüger doet voor Omroep Gelderland wederom verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes finalisten. Tijdens acht afleveringen gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. De eerste aflevering is vanaf 11 oktober te zien bij TV Gelderland om 17.20uur en wordt daarna ieder uur herhaald. Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én de titel ‘Dorpshuis van het Jaar 2020’. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Thema’s
Voor de verkiezing zoeken we dé plek in een dorp of wijk in Gelderland waar mensen elkaar ontmoeten. Een plek voor en door inwoners. Ook dit jaar zijn er hoofdthema’s waarop de finalisten beoordeeld worden. Zo wordt er gekeken naar de toegankelijkheid van het dorpshuis. Daarnaast staat in 2020 het thema samendoen centraal. Dorpshuizen die ‘samendoen’ op een nieuwe manier organiseren en nieuwe verbindingen leggen – bijvoorbeeld met de omgeving, tussen jongeren en ouderen of met hun buurdorpen – maken kans op de titel in 2020.

De verkiezing ‘Dorpshuis van het Jaar’ is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK), Plattelands Jongeren Gelderland (PJG), Spectrum partner met elan en Zorgbelang Inclusief. Samen zetten zij zich in voor de leefbaarheid van Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden