Slavica Sekuloski.
Slavica Sekuloski. (Foto: )

Stadsmuseum Doetinchem breidt uit met Museum Galerie

Doetinchem - Het Stadsmuseum Doetinchem breidt haar activiteiten uit door kunst een vast onderdeel te laten zijn van het museum. Op de huidige locatie van het Stadsmuseum aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 wordt een vaste plek gecreëerd waar kunst te zien zal zijn. 

De museum galerie wil laagdrempelig zijn en kwaliteit bieden op het gebied van voornamelijk regionale kunst. Een enthousiaste groep vrijwilligers gaat middels wisselexposities vorm en inhoud geven aan de galerie. De openingstijden van de galerie sluiten aan bij de tijden van het museum. Bezoekers aan het museum kunnen dus ook een kijkje nemen in de galerie.
Maar ook zonder een bezoek aan het museum, kan de galerie bezocht worden.
De galerie is gratis toegankelijk.

Kunstwerken uit de gemeente collectie (BKR regeling) krijgen een plek in de galerie. Daarnaast kan een kunstenaar een bloemlezing van eigen werk laten zien.
De Doetinchemse kunstenares Slavica Sekuloski verzorgt als eerste een expositie in de museum galerie. Slavica, opgeleid aan de kunstacademie Artez, schildert al meer dan 40 jaar. Ze is gespecialiseerd in realistische olieverven. In de museum galerie hangen stillevens en portretten van haar hand die te zien en ook te koop zijn.

Museum Galerie Doetinchem gevestigd aan de burgemeester van Nispenstraat 2. Info: info@stadsmuseumdoetinchem.nl of 0314-335557.
Openingstijden: dinsdag en woensdag: 10.00 tot 14.00 uur. Donderdag tot en met zondag: 12.00 – 17.00 uur. Toegang: vrije entree.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden