5G.
5G. (Foto: Pixabay)

5G nu ook beschikbaar in Doetinchem

Doetinchem – Vanaf vandaag is het 5G-netwerk van T-Mobile Nederland ook in Doetinchem beschikbaar. Inwoners en bedrijven van de gemeente krijgen in de komende dagen toegang tot de ongekende mogelijkheden die het 5G-netwerk biedt. 

Mogelijkheden die zorgen voor digitale innovatie van stad en dorp, zodat lokale ondernemers verder kunnen innoveren en inwoners nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen.

Doetinchem beschikt binnen een aantal dagen over het T-Mobile 5G-netwerk. Daarmee stapt deze gemeente, samen met het grootste gedeelte van de rest van Nederland, in een nieuwe fase van mobiel internet. Een ontwikkeling waar de afgelopen jaren veel over gesproken is. Eind 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend.

5G biedt mogelijkheden voor slimmere steden en dorpen (smart cities) in Nederland, waar alle inwoners, lokale ondernemers en organisaties profijt van kunnen hebben. Door veel gemeenten is daarom reikhalzend uitgekeken naar de mogelijkheden van smart cities. Bijvoorbeeld in de vorm van slimme verkeerslichten die zorgen voor een betere verkeersdoorstroming tijdens spitsuur en zo bijvoorbeeld ambulances en politie helpen sneller op locatie te zijn. Slimme toepassingen in de verkeerslichten zorgen ervoor dat de weg zoveel mogelijk vrij is voor de hulpverleners. In drukke steden die logistieke problemen ervaren met parkeren en files, kunnen slimme sensoren helpen de infrastructuur te verbeteren. Leon Toet, Directeur Zakelijke Markt: “Optimale connectiviteit is onmisbaar in de gedigitaliseerde samenleving. Ook voor de lokale economie in Doetinchem. Het nieuwe 5G-netwerk ondersteunt Internet of Things en andere digitale technologieën. Dat biedt nieuwe kansen voor startups, bedrijven, scholen en overheidsorganisaties. We nodigen hen dan ook van harte uit samen met ons te ontdekken welke innovaties en technologieën voor hen kunnen werken om een volgende stap naar de toekomst te maken. De mogelijkheden voor ondernemers in Doetinchem zijn eindeloos.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden