Rails.
Rails. (Foto: Pixabay)

Bus in plaats van trein tussen Arnhem en Zevenaar.

Regio - Van 10 tot en met 19 augustus (ca. 17.00 uur) werkt ProRail aan het spoor tussen Arnhem en Zevenaar. Er rijden dan bussen in plaats van treinen tussen Arnhem en Zevenaar.

Er rijden snelbussen Arnhem Centraal – Zevenaar v.v. (stoppen onderweg niet op tussengelegen stations) en stopbussen Arnhem Centraal – Westervoort – Duiven – Zevenaar v.v.

In Arnhem vertrekken de bussen vanaf het overdekte busstation (perron K) aan de centrumzijde. Vanaf de andere stations vertrekken de bussen vanaf het voorplein. Het is niet mogelijk om fietsen mee te nemen in de bus.
Voor de treinvervangende bussen gelden dezelfde corona regels als in de treinen: mondkapje vanaf 13 jaar, afstand houden, elkaar ruimte gunnen bij in- en uitstappen.

Reizigers van/naar Arnhem Velperpoort reizen via Arnhem Centraal en maken tussen Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort gebruik van de Breng buslijnen 1 of 7. Omdat er ook geen NS-treinen rijden tussen Arnhem en Dieren v.v. is Arnhem Velperpoort in deze periode niet per trein bereikbaar.

Van Zevenaar naar Winterswijk v.v. rijdt er twee keer per uur een trein. De treinen die op werkdagen overdag tussen Arnhem en Doetinchem v.v. rijden, vervallen gedurende de werkzaamheden. I.p.v. vier treinen per uur rijden er tussen Zevenaar en Doetinchem v.v. dan twee treinen per uur.

Indien de werkzaamheden volgens planning verlopen is de verwachting dat de treinen op 19 augustus vanaf ca. 17.00 uur weer volgens dienstregeling rijden.

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd van ca. 15-30 minuten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden