Ben Beijer.
Ben Beijer. Roel Kleinpenning

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Noten

di 30 nov 2021, 08:50 Column

Een paar uur voor de persconferentie vrijdag zou beginnen, liepen wij in de stromende regen naar een restaurant in het centrum. Tien minuten later proostten wij met een heerlijke Rioja. Doet ons denken aan de Spaanse zon waar we ook deze winter niet van durven te genieten. Jammer, maar de warme ontvangst van onze gastvrouw maakt veel goed. 

Wij hebben net als veel stadgenoten geen probleem met het tonen van de QR-code. Het geeft met respect voor ieders mening toch een veiliger gevoel om tussen gelijkgestemden te zitten. We zien steeds meer mensen binnendruppelen (met excuses voor de woordgrap bij die harde regen), die ook een vorkje willen prikken nu het nog kan. 

Als de restaurants straks om vijf uur moeten sluiten wordt het dineren minder aantrekkelijk. Aan een belendend tafeltje horen we een creatieve tip: gewoon héél vroeg opstaan en de dag naar je eigen alternatieve coronatijd indelen. Wij vrezen echter dat de lunchtijd het nieuwe dineren zal worden de komende maand(en). 

We zullen nog meer onze eigen verantwoordelijkheid moeten nemen. Wijzen, laat staan stenen gooien naar anderen brengt het einde van de wereldwijde pandemie niet dichterbij. Blijft vreemd dat mensen die vinden dat de regering nergens goed voor is wel denken dat de politiek verantwoordelijk is voor de oplopende aantallen besmettingen. 

Johan Cruijff wist het vroeger zo mooi te zeggen: “Ik ben overal tegen tot ik een besluit heb genomen, dan ben ik voor.” Mijn sportheld had het in dat geval gelukkig over voetbalstrategieën. 

Deze week probeerde ik een afspraak te maken bij mijn behandelend arts voor het boeken van salsa danslessen. Bleek hij geen verstand van en tijd voor te hebben, hij verwees mij naar een dansleraar, maar die was te druk met het geven van voorlichting over het vaccin aan zijn achterban. 

Een verre kennis belt mij en zegt dat hij geen noten kan lezen, maar graag lid wil worden van Mooi Koor Man. Ik vertel hem dat het koor een paar weken geleden besloten heeft tijdelijk te stoppen en de kerstconcerten af te blazen. Kan het koor niet ‘s middags repeteren vraagt hij, blijkbaar denkend dat het virus dan net als hij niet werkt. Ik kon hem wel geruststellen dat het koor niet van bladmuziek zingt en dat hij dus geen noten hoeft te kennen. Die regel is lang geleden ingevoerd omdat men ook mensen met een notenallergie de kans wil geven lid te worden.

Goed gaon

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier