Foto: Gerreke van den Bosch
Ben Beijer bekijkt 't anders

Mundharmonica

  Column

Maandagavond hadden wij weer een gezellige bijeenkomst van Mooi Koor Man. Er zijn ook leden die dit repetitie noemen, ik zie dat anders. We zijn met vrienden een avond te gast bij Walter Hendrixen, zingen en lachen samen, en drinken een paar glaasjes bier of wijn. Prima ontspanningsmedicijn, werkt beter dan hoge bloeddrukpillen.

Vrijdag 14 september is er een zomers concert in Openluchttheater Engbergen. De weersverwachting kan niet beter, al heeft men altijd een kleurige megaparasol achter de hand, die publiek en artiesten droog kan houden. Onze secretaris schreef, dat ‘ de zaal’ open is vanaf 19.30 uur, ziedaar het magische effect van die mooie “overkapping”. Popkoor Different Voices en Mondharmonica-orkest The Hohner Boys zullen samen met Mooi Koor Man voor een gezellige avond zorgen.

Het niveau ligt zo hoog dat het gelijk klikte

Terug naar maandagavond, want toen kwamen The Hohnerboys met een uitgebreide collectie mondharmonica’s naar ons stamlokaal om samen te soundchecken. Aangezien we de laatste nummers samen willen spelen/zingen, leek het onze dirigent handig van te voren af te spreken om daarbij dezelfde nummers te nemen en toonsoort etc. op elkaar af te stemmen. Zou volgens hem ook handig zijn om tegelijk te beginnen en te eindigen, lijken details maar het werkte perfect. Het niveau van de Hohnerboys ligt zo hoog dat het gelijk klikte. De harmonie was prachtig en de eerste mensen verzamelden zich al spontaan in de Grutstraat om te genieten van de muziek. Thuis gekomen pakte ik mijn twee mondharmonica’s die ik nog altijd heb uit de tijd dat ik lid was van ‘de Hohnerboys oude stijl’. Het was begin vijftiger jaren dat we onder leiding van de legendarische Rudolf Verheij leerden samen muziek te maken. Mooie herinneringen kwamen boven, aan der Junge mit der Mundharmonica. Ik hoop dat mijn favoriete nummer in Engbergen op het repertoire zal staan. Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden