Isseltaler Musikanten.
Isseltaler Musikanten. Jan-Joris Heling

Blasmusik uit het Isseltal in Amphion Theater

wo 6 okt 2021, 14:26 Cultuur

DOETINCHEM - De Isseltaler Musikanten geven onder de titel ‘Blasmusik uit het Isseltal’ een coronaproof theaterconcert op zondagmiddag 10 oktober in Amphion Theater te Doetinchem. De aanvang is 14.00 uur

‘De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Böhmische Egerländer Blaasmuziek’, schrijft de schouwburgbrochure. De Egerländermuziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen, maar de Isseltaler Musikanten komen gewoon uit het Gelderse IJsseldal en hebben hun standplaats in Rheden’

De Isseltaler Musikanten onder leiding van Cyrille van Poucke staan op verschillende podia in Nederland en in het buitenland. Een theaterconcert in Amphion, onlangs wederom uitgeroepen als het beste theater van Nederland, mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Zondag 10 oktober is het zover. Het orkest neemt het publiek tijdens het theaterconcert mee op een rondreis door de Böhmische- en Egerländerblaasmuziek. De diverse polka’s, walsen en marsen worden tijdens het theaterconcert ingeleid door de dirigent zelf.

Cyrille van Poucke

Cyrille keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar Böhmische blaasmuziek. Reeds vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek. Hij studeerde trompet aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft opgetreden met zowel het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest, als het Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra met de dirigenten Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache en Georg Solti. Vanaf 1987 is Cyrille eerste trompettist geweest in de Nederlandse radio-orkesten, eerst in het Radio Symfonieorkest en later in de Radio Kamer Filharmonie.

Amphion Theater

De toegangsprijs is 15 euro en is inclusief een drankje. Kaarten reserveert u makkelijk via de website van het theater. Telefonisch bestellen kan ook: 0314 - 376 000. De kassa is tevens een uur voor de voorstelling geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier