Sander en Barry van Warboel begroeten de Sint. Foto: M.Hollmann
Sander en Barry van Warboel begroeten de Sint. Foto: M.Hollmann M. Hollmann

Sinterklaas komt aan in Doetinchem, op de Bleek

Cultuur

DOETINCHEM - Op zaterdag 13 november is het zover. Dan komt de Sint, na een jaar afwezigheid, weer met alle pieten aan op de Bleek in Doetinchem. Vanwege de verplichte coronamaatregelen zal de intocht er dit jaar anders uitzien dan voorgaande jaren.

Dit jaar wordt, ondanks de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrengen een mooi feest georganiseerd rondom de komst van de Sint. Met DJ Piet, Warboel, burgemeester Boumans, INdans en muziekvereniging DES die voor een warm onthaal zorgen. Daarnaast zullen de studenten van ROC Graafschap College, samen met docenten, hun uiterste best doen om alles in goede banen te leiden. En natuurlijk heeft Sinterklaas al z’n danspieten weer meegenomen!

In verband met de coronamaatregelen is de organisatie achter de sinterklaasintocht verplicht om te werken met een corona toegangscontrole (CTB middels QR-code) en registratiesysteem (gratis E-ticket). Het evenement op de locatie De Bleek is dan ook alleen toegankelijk op vertoon van een (gratis) E-ticket en een geldige corona toegangsbewijs. Dit geldt uitsluitend voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Kinderen t/m 12 jaar behoeven niet te beschikken over een E-ticket of corona coronatoegangsbewijs. De E-tickets zijn te verkrijgen via www.sinterklaasintochtdoetinchem.nl

Het onthaal van de Goedheiligman start om 13.30 uur met een optreden van Warboel. Omstreeks 14.00 uur komt Sinterklaas per boot aan, waarna hij met de Pieten en aanwezige kids geniet van een muzikaal Sinterklaasfeest op de Bleek. De show wordt gepresenteerd door Warboel samen met 150 pieten. Er staat een grote podium op De Bleek, zodat jong en oud Sinterklaas en zijn pieten goed kunnen bewonderen!

Aansluitend maken pieten er in de verschillende winkelstraten van Doetinchem één groot sinterklaasfeest van. De beste pieten zijn namelijk meegekomen naar Doetinchem en laten hun leukste jongleer-, spel-, bal-, pakjes-, schmink-, steltloop-, en balanceerkunsten zien. Zij blijven spelen tot het donker begint te worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant