Bestuur van Lollige Snuiters. Foto: PR
Bestuur van Lollige Snuiters. Foto: PR PR

Lollige Snuiters vieren jubileum, plus 1 jaar

zo 14 nov 2021, 10:55 Cultuur

WEHL -  Kindercarnaval stichting De Lollige Snuiters in Wehl hebben een bewogen jaar achter de rug. 

Voor het eerst in de geschiedenis een Prinses (Jill de 1e), die vorig jaar niet kon aftreden en dat terwijl dat het jubileumjaar zou moeten zijn geweest. “Wat een domper voor ons allemaal en in het bijzonder ook voor onze jeugd, onze jeugd die de toekomst heeft in het mooie ‘Snuutersderp’”, aldus woordvoerder Tamara Hendriksen.

In 2019 was het ook al spannend vanwege de onstuimige weersomstandigheden. “Een hectisch overleg met burgemeester, wethouder en KNMI. Achteraf gezien zijn we zo ontzettend blij dat we desondanks dat het ontzettend spannend was en de weergoden niet met ons waren, we toen nog een fantastische optocht hebben gehad samen. Eén van de weinige optochten uit de regio die is doorgegaan, een waar feest dat we samen hebben beleefd.”
Op zondag 21 november dit jaar kan er dan eindelijk weer een pronkzitting worden gehouden. Hier wordt het jubileum alsnog gevierd onder het motto: 44+1 jarig jubileum.
Prinses Jill de 1e maakt die dag plaats voor twee hoogheden. Hendriksen: “Ze staan te trappelen en te springen, de leerlingen van groep 8 van basisschool ’t Timpaan. Door middel van een loting hebben we weer een enthousiaste hofhouding en raad van 11 bij elkaar.” Tijdens de pronkzitting in de toneelzaal bij KBC en BEA krijgen de nieuwe hoogheden de scepter in hun bezit. Tijdens de carnavalsdagen zullen de nieuwe hoogheden deze scepter zwaaien over ‘het ‘Snuutersderp’.
Zondag 21 november is de zaal open vanaf 13.00 uur. 13-plussers moeten de coronacheckapp tonen. De toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier