Syb van der Ploeg als Mick Jagger. Foto: pdf.grafie.nl
Syb van der Ploeg als Mick Jagger. Foto: pdf.grafie.nl pdf.grafie.nl

Vete tussen The Stones en The Beatles beslecht op podium

do 18 nov 2021, 18:43 Cultuur

DOETINCHEM – De muziekvete die in de jaren ‘60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt op vrijdag 26 november opnieuw gevoerd bij Amphion: ben jij voor de The Stones of voor The Beatles? De beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon in de voorstelling Stones vs The Beatles.

Je was in de jaren 60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. Ondanks dat beide bands lange tijd een goede verstandhouding hadden, probeerden ze elkaar op muzikaal gebied te overtreffen, waardoor het beste in hen naar boven kwam. In The Stones vs The Beatles Battle komt het verhaal, de hits en hun ‘concurrentiestrijd’ aan bod.
De cast bestaat onder meer uit meestergitarist Harry Sacksioni, die al verschillende prachtige gitaarbewerkingen maakte van Beatles nummers in zijn theaterprogramma over George Harrison, While my Guitar Gently Weeps. Naast hem staan Manny Angeletti (Manny McCartney, internationaal Paul Mc Cartney’s bekendste vertolker) en castlid van de productie Let it Be - Edward Reekers, Hubert Heeringa, Maarten Molema én Syb van der Ploeg.
The Stones vs The Beatles is op vrijdag 26 november om 20.00 uur te zien in de Rabobankzaal op Hofstraat 159 van Amphion.


amphion.nl/theater

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier