Een van de kunstwerken. Foto: PR
Een van de kunstwerken. Foto: PR PR

Kunst voor Oekraïne in voormalige gevangenis

Cultuur

DOETINCHEM - Op zondag 10 april verkopen diverse kunstenaars van de voormalige Kruisberg gevangenis in Doetinchem ‘Kunst voor Oekraïne’. De opbrengst van verkoop gaat geheel of voor een groot deel naar humanitaire hulp aan de slachtoffers van de oorlog.

De kunstwerken, schilderijen, tekeningen en kunstkaarten van deze actie zijn geprijsd en te herkennen aan een geel/blauw merkje. Bij één kunstenaar kan men een bod doen op de schilderijen die hij voor deze dag heeft tentoongesteld.
“We hopen op een mooie opkomst zondag. Bezoekers die iets kopen doneren door hun aankoop aan het goede doel ‘Oekraïne’ en krijgen er als het ware een kunstwerk bij cadeau”, aldus de zes deelnemende kunstenaars. “We dragen graag ons steentje bij door verkoop van onze kunst tussen 13.00 en 17.00 uur.”
Tijdens de Kruisberg Kunstzondag, elke tweede zondag in de maand, bezoek je de gezamenlijke expo-ruimte van álle vijftien kunstenaars en makers: de Kunstcipier. En er zijn open ateliers voor een blik achter de schermen en een praatje. Naast schilderijen is er divers werk van jogatasjes tot ruimtelijke objecten tot sieraden te zien en te koop.
Nieuw is de KlimaatKamer met verbeeldingen van visies rondom klimaatverandering en bezoekers kunnen er ook zélf aan de slag. Tot slot worden er cursussen gegeven in de Kruisberg, zoals schilderen met lotgenoten of kleding maken op de paspop. In het naastgelegen lunchcafé Buuls kun je prettig pauzeren.


dekruisberggevangenis.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant